USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.55 10.66

Незабаром оголосять тендер на будівництво: в Луцьку затвердили програму функціонування ветеранського хабу

Сьогодні 11:50
Члени виконавчого комітету погодили проєкт програми забезпечення функціонування КУ «ХАБ ВЕТЕРАН» Луцької міської територіальної громади на 2024–2027 роки.

Відповідне рішення було прийнято 9 жовтня на виконкомі міськради.

Загальний бюджет програми сягатиме понад 19 мільйонів гривень, із яких майже 15 мільйонів становитимуть кошти з бюджету громади.

Серед завдань програми – забезпечення функціонування КУ «ХАБ ВЕТЕРАН», організація робочого місця фахівця із супроводу ветеранів, надання послуг у сфері соціального захисту ветеранів та членів їхніх сімей, надання психологічної підтримки та допомоги, відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, пов’язаних із вшануванням пам’яті ветеранів та возвеличенням мужності та героїзму ветеранів.

Як вказано в пояснювальній записці до проєкту рішення, формування та реалізація ветеранської політики має відбуватися насамперед на місцях, у громадах, які першими зустрічають ветеранів із війни. І тут вкрай важливим є створення належної ветеранської інфраструктури: від різних послуг до гідного вшанування пам’яті. Також особливої уваги потребують питання психологічної реабілітації, навчання та перекваліфікації чи отримання вищої освіти з подальшим працевлаштуванням, забезпечення житлом, створення і підтримки ветеранського підприємництва.

Для максимального сприяння в подоланні вказаних вище проблем, для впровадження нових механізмів надання соціальних послух, для формування ефективної ветеранської політики у Луцькій громаді й було створено КУ «ХАБ ВЕТЕРАН».

Як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, практично завершено розроблення проєктно-кошторисної документації на облаштування хабу і до кінця жовтня буде проведено обговорення з ветеранськими організаціями, ветеранами, експертами для того, щоб почути їхні побажання, можливо, внести певні зміни. Після цього буде оголошено тендер на будівництво хабу.

Нагадаємо, в липні цього року на сесії депутати одноголосно підтримали проєкт про створення ветеранського хабу у Луцьку. Його облаштують на вулиці Сергія Климчука (колишня вулиця Бенделіані). Там будуть просторі зали для навчань і майстеркласів, кімнати для занять із психологом, куточки надання послуг ЦНАПу і департаменту соцполітики.

Хаб очолив радник міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus