USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Невловимий боржник. Валютник позичив $500 тис. і зник: його знайшли у Луцьку, але чоловік знову пропав

12 Серпня 2021 11:09
У Вінниці кілька осіб, які займаються обміном валют, стверджують, що стали жертвами шахрайських дій свого колеги по бізнесу – 34-річного Володимира Казьміна. За словами одного з підприємців, він позичив у десятка людей близько 500 тисяч доларів і зник зі свого помешкання разом із сім’єю. Розшукали боржника кредитори у Луцьку.

Подробиці цієї історії повідомляє «Обозреватель».

Як розповів підприємець із Вінниці Анатолій Л., з Володимиром він був знайомим упродовж двох років – був з ним у довірливих стосунках, як і з рештою колег, які працюють в цьому бізнесі. Нерідко бували випадки, коли доводилося один одному позичати великі суми, якщо самотужки не вдавалося провести великі операції.

Напередодні раптового зникнення Володимир Казьмін позичив у нього 70 тисяч доларів, які обіцяв повернути наступного дня. Але зранку на зв’язок не вийшов. Ба більше, і він, і його дружина видалили свої акаунти в соцмережах.

Невдовзі Анатолій з’ясував, що позичив велику суму зниклому колезі не тільки він, але й іще з десяток валютників. Вони поїхали до будинку родини Казьміних за 10 кілометрів від Вінниці, але побачили там тільки голі стіни.

Заяву в поліції про шахрайство приймати відмовилися. У стосунках валютників правоохоронці побачили тільки спір у цивільно-правових відносинах, який потрібно вирішувати в суді.

Лише після того, як донька від дружини Володимира написала заяву про зникнення своєї мами, вітчима і маленького братика, поліція оголосила сім’ю в розшук. Знайти втікачів вдалося у Закарпатській області. Однак затримувати їх не стали – кримінального провадження за шахрайство не було відкрито.

На Закарпатті Володимир Казьмін та його сім’я не затрималися – терміново переїхали до Луцька. Саме там їх самотужки розшукали кредитори.

Перед тим, як вийти на розмову з колишніми колегами по бізнесу, утікач двічі викликав патрульну поліцію, але його «гості» поводилися стримано і хотіли лише поговорити. Зрештою, розмова відбулася і її зафіксували на відео.
Володимир Казьмін зізнався, що позичав гроші, але як збирається повертати борг так і не відповів. Коли кредитори пішли, він написав заяву в поліцію про погрози вбивством. Після цього втретє зник у невідомому напрямку.
Як стало відомо виданню, кримінальне провадження щодо шахрайства (ст. 190 КК України) ще не відкрито. Правоохоронці стверджують, що притягнути втікача до кримінальної відповідальності можна в тому випадку, якщо у невловимого боржника був умисел «кинути» людей на велику суму. За їхніми словами, розшуки зниклих та всі обставини цієї справи радше нагадують не детектив, а бразильський серіал.

Наразі до вінницьких поліцейських надійшло п’ять заяв від потерпілих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Г Показати IP 12 Серпня 2021 11:23
І головне що ніхто з цих дійових осіб за 30 років несплатив ні гривні податків.
Alex до Г Показати IP 14 Серпня 2021 17:59
Про що Ви? Згідно тексту вони " підприємці" , і всі , я впевнений, офіційно працюють
Санчес Показати IP 12 Серпня 2021 11:37
Гныляка
Психопланетарій, Лип Показати IP 12 Серпня 2021 12:15
А скільки по державі невловимих таких "українців" в лапках в бігах від людей, банків та від своїх же дітей+сімей, бо аліменти треба платити. Бидло, воно є бидло і у Африці, живе одним днем, сьогодні йому добре бо не платить податки, бо вкрав у людей гроші, а завтра йому трава не рости, вода в річках не біжи. Такому будівельнику нової України все до дупи.
Будівельнику нової У до Психопланетарій, Лип Показати IP 12 Серпня 2021 16:10
Біжи на свій майдаун, і верещи ющенко
лучанин Показати IP 12 Серпня 2021 12:59
нотаріально позику засвідчили?
Психопланетарій, Лип Показати IP 12 Серпня 2021 13:43
Де там нотаріально завірена позика?, якщо це подружжя бандюгани та аферисти. Вони, як працівники були неофіційно оформленими у банківських установах, торгували на ринках Вінницької області валютними коштами, мали колег таких же самих аферистів, і один у одного на протязі 3 років позичали долари. Наші втікачи колись+комусь із своїх колег-бариг також позичали долари, жінка працюючи контрабандистом також позичала долари таким же валютчикам. Прийшла в голову ідея цій сім'ї позичити у своїх "колег" 500 тисяч доларів США, позичили, зібралися та швиденько усе кинули майно в хаті та втекли із села і досі переховуються. Мотив у них був один позичити велику суму та втікти. А згодом сім'я зрозуміла, що втекти не так легко, бо люди вже підняли галас та шукають, то придумали іншу версію, типу ми переховуємося від "бандитів", бо нас "заказали", і хочуть вбити. Що їм зараз залишається ще говорити працівникам ОВС.
Просто Показати IP 12 Серпня 2021 13:58
Нещодавно писали, що кіллер був готовий вбити чоловіка, за 10тис грн. А тут 70к$)))
Всім Показати IP 12 Серпня 2021 16:07
Всьо нажито нєпосільним трудом - всьо погібло !!!
Lubo1 Показати IP 13 Серпня 2021 00:16
Мурло наїв - не промахнешся! В давнину за такі маневри башку знімали і при в'їзді в місто на кілку чіпляли - щоб іншим незнадно було. Решта, нажаль, не працює.
Отак Показати IP 14 Серпня 2021 09:29
Нехай валютникам допомагає той, кому вони податки платять. На мою думку, так їм і треба
зігмунт Показати IP 14 Серпня 2021 10:34
крч самі на**бують і свої своїх на*бали)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus