USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Невідомі хакери атакували МЗС Канади

25 Січня 2022 13:21
Невідомі хакери атакували Міністерство закордонних справ Канади. Деякі сервіси досі не працюють, хоча атака сталася ще минулого тижня.

Про це пишуть Reuters і CBC.

Інцидент стався ще 19 січня. У канадському уряді запевняють, що постраждало лише одне відомство – МЗС.

«Немає жодних ознак того, що цей інцидент торкнувся будь-яких інших урядових відомств. Розслідування продовжується. Ми не можемо назвати жодних конкретних деталей з оперативних причин», – зазначили там.

У Раді казначейства Канади, яка відповідає за урядові операції, запевнили, що всі критичні служби наразі працюють, але є й певні недоступні сервіси. За даними журналістів, досі не працює електронний зв’язок із канадськими дипломатичними представництвами за кордоном – декілька годин їм було неможливо надіслати електронного листа.

Наразі не встановили, як саме сталася кібератака і хто за нею стоїть.

Нагадаємо, в Україні у ніч з 13 на 14 січня сталась глобальна атака на урядові сайти. Зокрема, не працювали сайти Міносвіти, МЗС, ДСНС, Кабміну та Дії. У переліку були десятки держустанов.

У Центрі інформбезпеки знайшли російський слід, на це вказувала хронологія поширення новин.

Інформація спочатку з’явилася у соцмережах, далі були «зливні бачки», опісля її активно розповсюдили вже у Росії. Натомість українські медіа підхопили новину приблизно о 7 ранку.

Своєю чергою міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що дані українців у безпеці. Адже Дія не має бази даних людей, а просто бере інформацію з реєстрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus