USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Непридатні старі запчастини: що відомо про скандальну закупівлю для ЛПЕ

17 Травня 2023 08:10
Так закупляли запчастини до тролейбусів, що потрапили на лаву підсудних. Двох колишніх директорів Луцького підприємства електротранспорту Ігоря Домбіка та Ігоря Грицюка, а також менеджера з постачання Петра Мурашка правоохоронці звинувачують у привласненні та розтраті коштів.

Запчастини купували ще у 2015 році, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи КП «Луцьке підприємство електротранспорту», зловживаючи своїм службовим становищем, при закупівлі запчастин до тролейбусів і контактної мережі привласнювали кошти.

Свідки тодішніх подій розповіли, як виглядали закуплені запчастини.

«Це просто лом, який був у використанні. Іржавий, із заломленими болтами, зі шматками проводу, який не можна було відкрутити», – зазначив керівник дільниці контактно-кабельної мережі ЛПЕ Віктор Галенко.

«Ці елементи дійсно були звідкись зняті. Вони були зі слідами корозії. Деякі – в напіврозібраному вигляді. Жодних супровідних матеріалів не було», – сказав свідок.

На останньому судовому засіданні допитували свідка, якого слідчий попросив під’їхати в тролейбусне депо, аби оглянути запчастини. Чоловік свого часу працював на автозаводі у відділі електрообладнання. Розповів, що не бачив документів, які вказували би, хто виробник запчастин і як давно їх виготовили.
«Я зробив висновок з огляду на свою технічну освіту, свій професіоналізм. Якби я був на посаді головного інженера того самого депо і мені сказали би: «Оці штуки ти повинен поставити». Я відповів би, що їх не можу поставити, тому що не буду на себе брати відповідальність за ризики, які потім загрожувала би людям", – розповів свідок.

Чоловік навіть підписав протокол огляду предметів. Більшість запчастин – зношені й непридатні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 17 Травня 2023 14:11
А яке право має свідок робити такі заключення??На це є експерт,призначий судом.
##Монархіст до Василь Показати IP 18 Травня 2023 23:48
в тексті ж написано - в людини невгасима віра в свій професіоналізм... От на підставі цього і робив...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus