USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Непрохані сусіди: у Луцьку безхатьки облюбували сквер, їх прогнали, проте люди самі смітять

24 Липня 2020 15:14
У Луцьку безхатьки настільки облюбували територію вулиць Даньшина та Львівської, що відчули себе там господарями. Місцеві жителі вже давно бідкалися на непроханих сусідів. Мовляв, ті роблять усе, що хочуть, а на зауваження реагують агресивно.

Прибрати територію не дозволяли навіть комунальникам, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». І це попри те, що у Луцьку є місце, де їм можуть допомогти. Однак у територіальному центрі кажуть: лише одиниці з безхатьків прагнуть докласти зусиль, аби змінити своє життя на краще.

«Вони навіть не ховаються від камер і здається, що й зовсім не збираються щось змінювати у своєму житті. Оселились біля смітників просто над проїжджою частиною. На наше запитання, чому живуть біля смітників та ведуть такий спосіб життя, безхатьки одразу починають бідкатись. Мовляв в цьому винні всі, тільки не вони», – йдеться в сюжеті.
У декого родина лише на кладовищі, у декого навпаки є сім’я. «В мене хата є, квартіра, на 40-му, трьохкомнатна, – каже безхатько. – Жінка є, син – 13 років Дімі. То шо? Посварився і сюда приїхав на день-два. Вона мені нерви їсть».

Однак місцеві запевняють, що жінка, яка розповідає про свою одинокість, насправді має дітей і допомогу їхню відкидає. Дочка нібито приходила і пропонувала їй допомогти, вилікувати. Натомість матір каже, їй тут більше подобається, мовляв, сміття – це її дім, а пляшка – сестра.

Більше того, мешканці навколишніх будинків скаржилися, що безхатьки уже давно відчули себе тут господарями й розвели безлад. Більше того, навіть прогулятися з дітьми в сусідньому сквері – зась, бо це теж їхня територія.

«Розтелили тут коврик і любощами займалися», – розповідає місцева жителька.

Люди кажуть: викликали поліцію неодноразово. Безхатьки підуть, а через пів години знову за своє – пиячити. Більше того, навіть комунальникам перешкоджають вивозити сміття.

«Агресивно дуже ставляться до наших водіїв. Просто кидаються і не дають забирати ті речі. І ми получилися заручниками цієї ситуації, бо місто получається неприбране, а прибрати ми не можемо», – розповідає в. о. головного інженера ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Сергій Андрієвський.

І поки мешканці багатоповерхівок потерпають від такого сусідства, у Луцькому територіальному центрі соціального обслуговування створено всі умови для того, аби бездомні могли привести себе бодай до належного вигляду: тут і душ, і безплатна перукарня, одяг та взуття. Більше того, вони можуть скористатися навіть тренажерним залом та послугами масажиста. Є тут і щоденні гарячі обіди.

Допомогають у терцентрі і з відновленням документів та працевлаштуванням. Одначе, як розповіла директорка терцентру Галина Шатецька, за 25 років існування закладу пригадує лише двох безхатьків, які дійсно бажали змінити своє життя, а не просто йшли сюди по одяг чи їжу.

Проте буквально днями навести лад у сквері таки вдалося. Як розповів радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, про цю проблему у мерії знають давно. «Чомусь саме у цьому місці збираються люди, які ведуть аморальний спосіб життя, – каже посадовець. – Однією із версій є те, що поблизу цього місця хтось незаконно продає алкоголь». Нині там посилено патрулює муніципальна варта та поліція.
Водночас, як повідомили у департаменті муніципальної варти Луцької міської ради, щойно комунальники прибрали згадану територію на Львівській, як знову відзначилися мешканці приватного сектору та прилеглих сіл.

«Тільки комунальними службами було здійснено прибирання території біля контейнерів для сміття по вул. Львівській, 61, як відразу мешканці приватного сектору міста та прилеглих сіл нахабно продовжують підкидати будівельне, побутове сміття, ремонтні відходи та зіллля до сміттєвих баків. Внаслідок цього поруч утворюється сміттєзвалище, а самі контейнери миттєво переповнюються, так як вони не розраховані на всіх охочих», – написали муніципали, наголосивши, що за такі дії передбачена адміністративна відповідальність – штраф від 340 до 1360 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ігор луцький Показати IP 24 Липня 2020 17:55
Чекаємо на результати роботи по вирішенню проблеми чиновниками міськради разом з експертами і консультантами,депутатами.....Це вам не з базарниками воювати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus