USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Неправильний вибір майстра може нашкодити». Луцька масажистка – про користь масажу

1 Січня 2024 08:07
Обрати хорошого майстра масажу іноді не вдається з першого разу. Для такої достатньо інтимної процедури потрібно підібрати того спеціаліста, з яким буде комфортно.

Про це розповіла в ефірі 12 Каналу масажистка Тетяна Кобак.

Сьогодні в Луцьку є достатньо спеціалістів, які надають послуги масажу. Вони можуть мати різну освіту, та для здійснення масажних послуг повинні відповідати низці вимог, передбачених українським законодавством. Так, якщо майстер надає послуги лікувального масажу, то обов’язково мусить мати медичну освіту. Якщо ж він надає послуги косметичного, гігієнічного або профілактичного масажу, то медична освіта не є обов’язковою, достатньо закінчити спеціальний повноцінний курс масажиста. Також для спеціаліста важлива компетенція в анатомії, фізіології, тонкощах масажної справи.

«Кожен клієнт повинен свідомо віднестися до вибору майстра, нести відповідальність за свій вибір. Просто загуглити «Масаж Луцьк» і вибрати першого ліпшого – це не добре. Важливо звертати увагу на рекомендації. Кожен має право поцікавитися, яка освіта в того чи того спеціаліста, якими видами масажу він володіє. Однозначно має бути попередня бесіда з клієнтом. Тим паче, якщо раніше клієнт не мав масажного досвіду, то майстер зобов’язаний йому пояснити про всі елементи процедури, можливі наслідки, інші моменти. Клієнт має бути поінформований», – зазначила Тетяна Кобак.

Читати ще: «Хірургія може радикально пролікувати рак». Волинський онколог – про виникнення ракових пухлин та види обстежень

З її слів, неправильний вибір майстра може нашкодити людині. Як зазначила, більшість населення звертається до масажиста без відповідної підготовки. Особливо, коли щось турбує в спині, то варто спочатку звернутися до лікаря, щоб той визначив, чи дійсно потрібен масаж, чи інше лікування.

Тетяна Кобак каже, що на сьогодні зросла потреба в профілактичних масажах: «Людину фізично може нічого не турбувати. Швидше є проблеми з емоційним станом. Тоді масаж може покращити загальне самопочуття, підняти настрій».

Профілактичний масаж є корисною процедурою, адже допомагає організму розслабитися, покращує кровообіг, пришвидшує обмінні процеси, укріплює імунну систему. Рекомендації щодо тривалості курсу – різні, вони залежать від індивідуальних особливостей кожного клієнта. Обговорювати час та графік краще безпосередньо із майстром.

Щодо лікувального масажу, то покладатися лише на цю процедуру при наявності певної хвороби не варто, зазначає масажистка. Якщо пацієнт хоче досягти хорошого результату в лікуванні, то варто узгоджувати всі процеси з лікарем.

Масаж не має чітких вікових обмежень. При контакті з особами різного вікі майстри використовують різні техніки. Із 12 років людину прирівнюють до групи дорослих осіб. Техніка масажу в дітей корелюється залежно від віку. Однак також враховують індивідуальні особливості людини.

Читати ще: «Вік пацієнток з раком матки знижується». Волинська лікарка – про види недуги та важливість оглядів для жінок

Профілактичний масаж для дітей можна починати із двомісячного віку, акцентувала Тетяна Кобак. Під час дитячого масажу майстер підлаштовується під маленького клієнта. Для дитини повинне бути комфортне середовище. Відтак процедуру часто проводять вдома у пацієнта. Масажистка радить батькам не водити дитину силою до спеціаліста, якщо вона в той чи той момент цього не хоче. Краще перенести візит та підібрати час, коли малеча буде готова. Крім того, рекомендовано погодувати дитину принаймні за 40 хвилин до проведення процедури або ж робити її за 40 хвилин до прийому їжі.
Також клієнти часто питають, чи нормально, коли хрустять суглоби. Зі слів масажистки, хрускіт може мати різний характер – і звичний фізіологічний рух, що не призводить до дискомфорту, і звук дискомфортного відчуття, який супроводжується болем. Під час першого випадку зазвичай хвилюватися немає потреби, під час другого – краще звернутися до медиків, щоб визначити причину.

«Не завжди звук хрускоту за умови хорошого самопочуття може мати неприємний характер і негативні наслідки. Часто спостерігаю, що люди, чуючи якийсь звук, мимоволі лякаються і обмежують рух суглоба, що не є нормальним. Рух суглоба має бути повноцінним, якщо немає певних патологій. Ми не повинні себе свідомо обмежувати, щоб десь не хрустіло», – додає Тетяна Кобак.

Читати ще: «Наші заклади готові до форс-мажорних обставин», – головний медик Луцької громади. Інтерв’ю

Насамкінець вона зазначила, що багато клієнтів можуть некомфортно почуватися на перших заняттях, часто люди соромляться оголюватися. Тому перед початком курсу важливо провести бесіду зі спеціалістом, щоби проговорити всі моменти. Крім того, проговорювати з масажистом варто вибір масажного засобу. Це потрібно, щоб запобігти проявам алергії або чутливості.

«Краще один раз спробувати, ніж сто разів жаліти, що не зробив. Це не лише приємно, а й корисно», – резюмувала Тетяна Кобак, закликавши людей спробувати сеанс масажу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus