USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Необхідних щеплень торік у світі не отримали 14,5 мільйона немовлят

Сьогодні 06:45
За оцінками ООН, у 2023 році близько 14,5 мільйона немовлят не отримали щеплення від дифтерії, правця і кашлюку. Роком раніше ця цифра становила 13,9 мільйона.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що це менше, ніж під час пандемії COVID-19, коли вакцинацію пропустили близько 18 мільйонів дітей у всьому світі.

Провал кампанії щеплення в організації пов’язують з розширенням конфліктів по всьому світу, які перешкоджали постачанню життєво важливих вакцин.

В ООН також заявили, що ще 6,5 мільйона дітей отримали лише одну дозу, тобто не були повністю захищені.

Читати ще: Як поєднати щеплення підлітків проти коронавірусу з іншими вакцинаціями

Оцінки базуються на тому, скільки дітей отримали або першу дозу, або всі три дози вакцини АКДП – основного щеплення, яке захищає від дифтерії, правця та кашлюку.

Загалом торік 84% немовлят у всьому світі отримали повний курс щеплень, що нижче рівня, необхідного для запобігання спалахам захворювань.

Зокрема, за даними ЮНІСЕФ та ВООЗ, найбільше скорочення вакцинації сталося в Судані, де 15 місяців триває громадянська війна. Там рівень охоплення щепленнями впав до 57% у 2023 році проти 75% у 2022-му. Це означає, що майже 700 000 дітей у цій країні взагалі не були вакциновані від таких хвороб, як кір та дифтерія.

Кількість дітей, які не отримали щеплення на палестинських територіях, за дев’ять місяців минулого року зросла до 17 000 – на основі даних, доступних до вересня.

Судан, Ємен і Афганістан увійшли до списку 20 країн з найбільшою кількістю невакцинованих дітей у 2023 році.

Читати ще: Вакцинація в законі: чому невакцинованих дітей не допускають у навчальні заклади

У звіті ООН є й позитивні моменти. Наприклад, у 2023 році охоплення вакциною проти ВПЛ, яка захищає від раку шийки матки, покращилося в усьому світі.

В Україні у цій сфері також спостерігається покращення, попри війну з Росією.

Зауважимо, Державна комісія з питань ТЕБ та НС у червні ухвалила рішення про проведення додаткової кампанії з вакцинації проти дифтерії та правця в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus