USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Немає 50 тисяч у бюджеті: у Ківерцях перестала курсувати міська маршрутка

Сьогодні 09:50
70-річна пенсіонерка Марія Василівна із Ківерців лікується на денному стаціонарі районної лікарні. Жінка бідкається, що нічим добиратися. Вона ходить з тростиною, а підвезти нікому, бо один син помер, інший отримав інвалідність на війні. Міська маршрутка № 1 перестала курсувати минулого четверга.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Оскільки Ківерці розділені залізницею навпіл, то я живу на одній стороні міста, а лікарня – на іншій. Мені нічим дістатися. Ходила міська маршрутка № 1, але її зняли, бо не вигідно курсувати. Водій попереджав усіх людей, що більше не їздитиме, адже місто не платить перевізнику», – розповіла пенсіонерка.

Марія Василівна зателефонувала меру Ківерців Олександру Ковальчуку: «Він мені дав ствердну відповідь: «Не ходить і ходити не буде, бо це мінус 50 тисяч щомісяця із бюджету». Це я передаю його слова. А як мені дістатися до лікарні? У вас є мільйони на стадіони і бруківку біля озера, то тоді й пустіть маршрутку для людей».

Читати ще: Скандальний тендер на ремонт стадіону у Ківерцях скасували після втручання прокуратури

Жінка додала: якби йшла до лікарні пішки, на це пішло б пів дня. 107 маршрутка доїжджає тільки до мосту, проте звідти до медзакладу Марії Василівні йти важко. Не може без маршрутки № 1 поїхати і на кладовище до сина.

Відновлення руху автобуса хочуть й інші ківерчани. У пані Надії двоє дітей – сину 1,5 року, а донечка з вересня повернеться до шкільного навчання.

«Я завжди користуюся міською маршруткою. Більша частина Ківерців не має тротуарів і велодоріжок. Малим дітям, пенсіонерам чи людям з інвалідністю як пересуватися по місту? Це позбавляють людей будь-яких прав», – переконана Надія.

Міська маршрутка то ходила, то не ходила, кажуть жінки. Раніше дочку-школярку до навчального закладу Надія приводила заздалегідь, а сама їхала на роботу.

«У мене донька піде в четвертий клас, але не знаю, як їй добиратися. Немає тротуарів, тому мушу водити її сама. Було, що до мого декрету дитина сиділа в пустому класі. Добре, що вчителі та директор ставилися з розумінням», – пригадала жінка.

Читати ще: Або аварійна кладка, або 20 км об’їзду: на Ковельщині розібрали міст до кількох сіл

Разом із ківерчанками журналісти завітали до міськради. Втім мера Олександра Ковальчука, зі слів його заступника, на робочому місці не було.

«Має прийти підприємець, який займається маршрутними перевезеннями. Ми маємо з ним вирішити питання. Маршрутка має курсувати, але за іншим графіком. Вона не наша, а підприємця, тому він вирішує, чи залишати її, чи ні. Домовимося з ним щодо графіку, а ще поглянемо, яка ситуація буде у вересні. Ми знали, що маршрутка не буде прибуткова. Міська рада буде доплачувати підприємству», – зауважив заступник Ківерцівського міського голови Віктор Лисюк.

Журналісти зателефонували перевізнику Миколі Кирилюку, проте той відповів, що не знає, коли прибуде до Ківерцівської міськради, бо хворіє. Як додав, чи курсуватиме маршрутка містом, залежить від мерії, адже там мають прийняти рішення про доплату з міської казни за нерентабельний маршрут.

«Там маршрутка може бути. Тільки вона нерентабельна, бо їздить небагато людей – біля 100 осіб», – зазначив перевізник Микола Кирилюк.

Ну а поки всім, а особливо маломобільним ківерчанам, доведеться ламати голови, як пересуватися з одного кінця міста в інший. Коли відновлять рух маршрутки № 1 – наразі невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Слів нема ! Показати IP Сьогодні 10:14
Той, блін, 170-кілограмовий недоМЕРок на будівництво непотрібного нікому стадіону стоп'ятдесят мільйонів знайшов ! А 50 тис. грн. на маршрутку для ківерчан він знайти не може !
лучанка Показати IP Сьогодні 10:21
Який "добрий" мер!!!Правильно - де ж взяти 50 тисяч на маршрутку? Що ж тут можна здерибанити?! От виділити 150 чи більше мільйонів на будівництво стадіону в такій столиці як Ківерці - то тут є де розгорнутись і є що роздерибанити! Як ви вже дістали, пліснява зелена і смердяча!
Маск Показати IP Сьогодні 10:43
Зате мер пройдисвіт та барига купив собі за кошти з бюджету новенький джип
песиміст Показати IP Сьогодні 10:47
добре що вибори не скоро. хоча знову оберуть того самого
zelupikam Показати IP Сьогодні 11:07
час виносити цю зелену плісняву на вилях

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus