USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Негода у Норвегії: 1200 евакуйованих, перекриті дороги та змиті у річку будинки

9 Серпня 2023 15:56
На другу добу після початку шторму «Ганс» рівень води у потоках та озерах стрімко підвищується, порушення сполучення фіксують в сотнях місць на півдні Норвегії.

Про це повідомляє NRK, пише Європейська правда.

Головні дороги з Осло до Тронхейма перекрито, громадянам радять відкласти поїздки. Залізничне сполучення з Осло до аеропорту залишається зупиненим.

Управління з питань водних ресурсів та енергії (NVE) повідомляє, що у кількох великих озерах та річках наступними днями рівень води встановить історичні рекорди.

В озерах Кредерен, Тюріфйорд, Раннсфйорд та Сперіллен вода може піднятися на 1-3 метри.
Одна з найбільших річок Норвегії Драмменсвассдрагет також може сягнути рекордного рівня. Власників будинків понад водоймами закликають підготуватися до усіх сценаріїв. Також людей просять не виходити на берег та на мости, тому що за цих умов там можливі зсуви та руйнування.

Кількість евакуйованих із небезпечних місць через загрозу затоплення або зсувів досягла 1200 осіб.

У районі селища Хемседал, що у горах між Осло і Бергеном, потік повністю затопив прибережний кемпінг. Щонайменше один з будиночків та караван попливли за водою.
У муніципалітеті Аурланд рятувальні команди кілька годин шукали жінку-туристку віком близько 70 років, яка впала в потік. Її госпіталізували з тяжкими травмами.

Серйозно пошкоджено електростанцію в одному з міст муніципалітету Іннланнет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus