USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Негайно припинити самолікування: Комаровський перелічив тривожні сигнали при COVID-19

8 Лютого 2022 12:19
Якщо людина, хвора на COVID-19, не може пити й їсти, поводиться неадекватно, має суїцидальні думки і їй не допомагають жарознижувальні препарати – треба негайно припинити самолікування й звернутися до лікаря.

Під час лікування дитини до лікаря варто звернутися у тому разі, якщо упродовж п’яти днів їй не стає ліпше, або якщо два дні поспіль ви кажете: «Сьогодні гірше, ніж учора». Про це розповів педіатр, кандидат медичних наук Євген Комаровський на каналі «Україна 24», передає УНІАН.

«...При COVID-19 пульсоксиметр показує нижче 93 – звертаєтесь до лікаря. Якщо ви не можете їсти і пити, якщо є суїцидальні думки, якщо людина поводиться неадекватно – звертайтеся до лікаря. Ще одна ознака – відсутність ефекту жарознижувальних препаратів», – заявив Комаровський.

Нагадаємо, пандемія коронавірусу розпочалася у березні 2020-го. Пізніше були винайдені вакцини від COVID-19. Вакцинація в Україні розпочалася в останні дні лютого минулого року.

Читати ще: Назвали болючі шкірні прояви штаму «Омікрон»

Наприкінці січня 2022-го міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко сказав, що в нашій країні стартував новий спалах коронавірусу, спричинений штамом «Омікрон». Очільник МОЗ також говорив, що новий варіант вірусу діагностовано вже у 20 областях держави.

За даними МОЗ, перші симптоми «Омікрону» у захворілих з’являються у середньому через три доби після інфікування. У міністерстві додали, що одним із симптомів «Омікрону» є лихоманка.

Нардеп, очільник комітету Верховної Ради зі здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький попереджав, що «Омікрон» набагато гірший, ніж попередні варіанти COVID-19 тим, що в разі зараження діти дуже важко хворіють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ванька Показати IP 8 Лютого 2022 12:30
А може ненадо? Най природний відбір вирішує.
володимир Показати IP 8 Лютого 2022 13:57
але розумний аж страшно
Правда Показати IP 8 Лютого 2022 16:53
Хто ще цього "чувирла" слухає,бабушки і мамушки,а він просто заробляє і багато,дуже багато...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus