USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.65 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Небайдужі бізнесмени з Ратного збирають дрони і будують дитмайданчики

25 Червня 2024 09:01
Хто не воює – збирає дрони для фронту. Це позиція молоді в Ратному. Хлопці під час війни об’єдналися, щоб допомагати друзям на фронті. З ініціативи молодих підприємців у селищі вже з’явилися дитячі майданчики, а місяцем раніше на передову вони відправили першу партію дронів.

Лідер молодіжної громадської організації Ратного Михайло Мосіюк розповідає: в селищі вирішили не чекати, допоки хтось щось зробить для них, і почали діяти самостійно. Почалося все з облаштування дитячого майданчика. На гойдалки та обгородження території пішло 120 тисяч гривень. Від місцевої влади лише отримали дозвіл на роботи, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Якщо ми не можемо вплинути на ситуацію загалом, на уряд, на закони, то можемо вплинути на те, що маємо конкретно тут. Ми зрозуміли, що маємо зробити це самі для наших дітей. Я сама мама і можу сказати, що це була велика проблема», – говорить членкиня організації Ксенія Вішталенко.

Вирішувати проблему взялися 17 ратнівчан. Це молоді підприємці, які об’єдналися в громадську організацію «Ліга змін Ратнівщини», яка також допомагає фронту – збирає безпілотники. Перед тим як відправити дрони військовослужбовцям, їх випробовують на місцевому аеродромі.

Пройшовши вишкіл у навчальному центрі ЗСУ хлопці отримали знання з курсу керування, навики тестувальників дронів і взялися допомагати фронту.
Читати ще: Батько та син створили найшвидший у світі дрон: яку відстань він долає за годину

«Як і у всіх – дуже багато друзів на фронті. Ми завжди займалися волонтерською діяльністю. Дійшли до того етапу, коли вирішили робити щось важливе – те, що дійсно треба. І вирішили робити дрони», – коментує член громадської організації Віктор Романик.

За його плечима – економічна освіта, але коли взявся за дрони, навчився і паяти, і складати в єдине ціле семи- та десятидюймові FPV-дрони.

За два місяці хлопцям вдалося зібрати і протестувати 10 дронів, які відправили на Лиманський і Запорізький напрямки.

Історія зі збором дронів у Ратному триватиме. При цьому не припинятиметься збір коштів і будівництво дитячий майданчиків у селищі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus