USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Не забезпечили належну допомогу: двоє волинських лікарів отримали вирок через смерть породіллі

3 Червня 2024 19:01
Двоє акушерів-гінекологів Ратнівської центральної лікарні отримали покарання у справі про смерть породіллі. Один із підозрюваних працював черговим лікарем, інший був завідувачем гінекологічного відділення.

Про це йдеться у вироку Старовижівського районного суду.

Як зазначається, 15 жовтня 2021 року жінка на 39-му тижні вагітності лягла на стаціонарне лікування у ратнівську лікарню.

20 жовтня черговий лікар діагностував у неї прееклампсію. Він проконсультувався із завідувачем відділення, а потім вони разом провели огляд породіллі.

Того ж дня ввечері жінці штучно провели пологи. У результаті народився хлопчик вагою 3580 грамів і довжиною 53 сантиметри.

Читати ще: Залишив автомат без нагляду, а з нього застрелився сержант: на Волині судили солдата

Наступного дня породілля поскаржилася на появу задишки, відчуття голоду, біль у голові, загальну слабкість та болі за грудиною. Після погіршення стану її оглянули завідувач пологового відділення, акушер-гінеколог, а також лікар-анестезіолог.

У жінки діагностували кровотечу з пологових шляхів із ознаками ДВЗ-синдрому. Вказано, що відразу після пологів та за увесь подальший час перебування лікарі не забезпечили їй належну медичну допомогу.

Смерть породіллі настала 21 жовтня 2021 року о 12 год. 30 хв. Причина: відсутність обстеження шийки матки після пологів та діагностування і своєчасного усунення розривів шийки матки як джерела кровотечі.

Завідувач відділення свою вину визнав повністю. Вказав, що за всю його практику такий випадок стався вперше. Основною помилкою було те, що пізно викликали консультаційну групу. А початковий діагноз, з його слів, встановили неправильно.

Читати ще: Батько помер, а ніхто навіть не перепросив. Волинянин довів у суді халатність лікарів

Акушер-гінеколог свою вину також визнав повністю. Пояснив, що за 18 років медичної практики прийняв особисто 2500 пологів. Такого випадку, як стався, ще не було.

Крім того, обоє обвинувачених просили пробачення у потерпілого.

У підсумку завідувача визнали винним за частиною 1 статті 140 КК України. Його покарали роком іспитового терміну.

Натомість лікарю, який проводив огляд, призначили покарання у виді виправних робіт строком на один рік із відрахуванням на користь держави 20% від заробітку.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Червня 2024 00:18
практично, жінка померла через халатність лікарів, а їх за це ніяк не покарали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus