USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

«Не є питанням виживання»: Польща ставитиме свої умови для вступу України до ЄС

Сьогодні 12:03
Вступ України до Євросоюзу не є «питанням виживання», а тому Польща може висувати свої умови.

Про це заявив міністр оборони цієї країни Владислав Косіняк-Камиш, якого цитує Interia.

За його словами, питання Волинської трагедії – важливе для польської сторони, є частиною найбільш справедливого підходу у контексті вступу України до ЄС.

Польський міністр наголосив, що це питання не є умовою для надання військової чи гуманітарної допомоги, коли вирішуються людські життя. Косіняк-Камиш вважає, що таким чином Польща може сприяти поразці Росії у війні.

Читати ще: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

«Вступ до ЄС – це не бути чи не бути для України, це можливість для розвитку, для більшого зростання ВВП, це їхній шанс. Ми можемо поставити умови для такого розвитку і, на додаток до умов, поставлених ЄС, ми можемо поставити свої етичні та історичні умови щодо Волині», – сказав міністр.

Наприкінці липня Косіняк-Камиш заявив, що Варшава має поставити Києву ультиматум – Україна не стане членом Європейського Союзу, якщо не вирішить «Волинське питання».

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський наголошує, що ця тема зможе залишитися у минулому лише після проведення ексгумації та належного поховання загиблих на Волині.

Як раніше повідомив УІНП, у цьому році він почав отримувати звернення від польських громадян щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків їхніх рідних. Зокрема, було отримано запит щодо проведення таких робіт на території Рівненської області. За результатами розгляду звернення, яке надійшло у вересні 2024 року, Український інститут національної памʼяті має намір включити пошукові роботи на території Рівненської області до плану заходів на 2025 рік. У Польщі назвали це кроком у хорошому напрямку, але недостатнім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus