USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Не раз рятував життя побратимам: полеглому захиснику з Волині Віталію Козловському просять надати звання Героя України

28 Листопада 2023 13:53
На сайті Президента України зареєстровано петицію про надання почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю ЗСУ, старшому сержанту Козловському Віталію Анатолійовичу.

Петицію зареєстрував племінник загиблого волинянина Вадим Садчиков.

Народився Віталій в смт Заболоття Ковельського району Волинської області. Після закінчення школи здобув професію електрика-водія, пізніше був призваний на строкову військову службу.

З перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем вступив до лав ЗСУ і з 2 березня 2022 року був зарахований як старший сержант до 2-го взводу 4-ї роти 2-го батальйону 14-ї ОМБр ім. Князя Романа Великого (в/ч А1008).

Воював у гарячих точках Київщини, Харківщини, Миколаївщини, Запоріжжя. Останні місяці боронив рубежі Купʼянського напрямку. Неодноразово рятував життя побратимам і ніколи не залишав у біді. Мав кілька контузій, але після одужання знову рвався у бій. Віталій із честю та гідністю виконав свій обовʼязок громадянина України і до останнього подиху був вірним своєму народові та Батьківщині, за яку віддав життя.

Загинув 2 листопада 2023 року в боях під Купʼянськом на Харківщині в селі Першотравневому під час виконання бойового завдання, вступивши у ближній бій з противником після мінометного обстрілу.

Був справжнім патріотом, хорошим сином, люблячим чоловіком, турботливим батьком і просто гідною людиною.

Наодинці з нестерпним болем залишилися мама, дружина та двоє дітей.

Підписати петицію можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus