USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Не пилососити і не підмітати: поблизу Луцька через розбитий термометр викликали рятувальників

4 Червня 2024 09:34
Учора у селі Боратин Луцької громади в приватному житловому будинку розбився ртутний термометр.

Зі слів мешканки будинку, вона зібрала частинки ртуті пилососом та, оскільки в будинку перебували діти, викликала рятувальників, повідомили у ДСНС Волині.

Фахівці ДСНС, які прибули на місце події, за допомогою спеціального приладу провели заміри повітря приміщення на наявність небезпечних концентрацій парів ртуті, в результаті чого рятувальники виявили перевищення допустимих концентрацій.

Читати ще: Куди здати ртутний термометр у Луцьку і що робити, якщо він розбився

Співробітники служби 101 обстежили на наявність частинок ртуті підлогу приміщення. Після провітрювання концентрація парів ртуті зменшилась.
Провівши комплекс заходів, рятувальники надали жінці рекомендації для забезпечення безпечного перебування в приміщенні.

На місці події працювали рятувальники відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загіону спеціального призначення м. Луцьк.
Зауважимо, коли розбивається ртутний термометр, рятувальників викликати не потрібно. Все можна зібрати самотужки.

Спершу потрібно вивести всіх людей, які не задіяні в прибиранні ртуті. Після цього ізолювати кімнату, щоб не створювати протяг, тобто закрити вікно, вологою ганчіркою ізолювати дверні проходи.

Прибирати уламки та ртуть потрібно в спеціальний розчин та обов'язково у скляну банку, щоб усе потім герметично закрити.

Найбільш розповсюджений розчин, який допомагає утилізувати ртуть, – мильно-содовий. На одну літру води потрібно взяти 40 грамів господарського мила, брусок можна натерти на терці, і 50 грамів соди.

Цим розчином потрібно й обробити підлогу, де розбився термометр.

Рятувальники акцентують, що пилососом та віником прибирати залишки ртуті не можна, бо вони розбивають небезпечну речовину на ще більшу кількість кульок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus