USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Не просто розвага: вчені назвали несподівану користь закордонних подорожей

Сьогодні 00:15
Закордонні подорожі набувають популярності з кожним роком. Окрім простого відпочинку та пізнання нового, мандри позитивно впливають і на здоров’я.

Про це пише УНІАН Australian Associated Press.

Вчені з Університету Едіт Коуен у місті Перт (Західна Австралія) з’ясували, що закордонні поїздки допомагають людям мати молодший вигляд.

«Старіння як процес є незворотним. Хоча це неможливо зупинити, його можна уповільнити», – сказала дослідниця Фанглі Ху.

Читати ще: Учені визначили вік, коли людський організм починає старіти

Знайомство з новими культурами, мовами, оточенням може стимулювати реакцію на стрес, укріпити імунну систему й підвищити швидкість метаболізму, кажуть дослідники.

«Простіше кажучи, система самозахисту стає більш стійкою. Гормони, що сприяють відновленню та регенерації тканин, можуть вивільнятися та сприяти функціонуванню системи самовідновлення», – пояснила пані Ху.

За словами дослідниці, туристичні подорожі фактично є частиною здорового способу життя, адже вони потенційно можуть сприяти фізичному та психічному здоров’ю, сповільнюючи старіння організму. Перебуваючи далеко від звичної рутини, люди, найімовірніше, будуть активними, авантюрними та інтерактивними.

«Подорожуючи, ви можете зануритися у нове середовище – особливо в терапевтичні пейзажі, як-от ліси та пляжі – і вони можуть допомогти зменшити стрес та покращити психічне благополуччя людей. Подорожі можуть сприяти фізичній активності, як-от ходьба, піші прогулянки, їзда на велосипеді – багато видів діяльності, що можуть покращити здоров’я серцево-судинної системи, метаболізм, напруження м’язів і багато інших аспектів функціональності тіла», – сказала пані Ху.

Читати ще: Опублікували рейтинг країн за якістю життя: яке місце займає Україна

При цьому психологічний аспект подорожей теж важливий. У мандрівці люди активніше взаємодіють з цікавими незнайомцями – іншими туристами, місцевими жителями чи навіть тваринами. А це може підняти настрій, зменшити відчуття самотності та покращити когнітивні функції, каже дослідниця.

Звичайно, не все в подорожі приносить задоволення або розслабляє. Загублений паспорт, вкрадений телефон чи спізнення на літак користі для здоров’я не принесуть, визнає Ху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus