USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Не по кишені автошкола: на Волині волонтера-вірянина оштрафували на понад 40 тисяч за їзду без прав

6 Червня 2024 08:08
Не закінчував автошколу, не має водійського посвідчення, але раз за разом сідав за кермо. Волинянина вже вдруге штрафують та на п’ять років забороняють керувати автомобілем. Але захисник намагається хлопця виправдати, бо ж він, як зазначається, вірянин, волонтер і допомагає пенсіонерам.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Обвинуваченому виповнилося 26 років. Він другий раз притягується до відповідальності. Представник зауважив: негативних наслідків від того, що хлопець їхав без водійського посвідчення, не сталося. Крім того, у волинянина позитивна характеристика. А сів за кермо нібито, щоб допомагати пенсіонерам. Це сталося в Любомлі.

«Мій довіритель – член громадської організації вірян, він займається волонтерською та громадською роботами. Організація, зокрема, допомагає людям старшого віку, які проживають наодинці. У той час існувала нагальна потреба в придбанні ліків жінці поважного віку», – розповів адвокат Андрій Барилюк.

Читати ще: Зловили вдруге за рік: у Луцьку водій Mercedes отримав покарання за кермування без прав

Чому ж обвинувачений не отримав посвідчення водія? Його представник пояснив, що в хлопця матеріальна скрута – не по кишені автошкола.

За їзду без водійського посвідчення обвинувачений перший раз заплатив 3400 гривень. А от коли його спіймали вдруге, то в Любомлі присудили вже 40 800 гривень. Хлопця ще й на п’ять років позбавили права керувати транспортними засобами.

Однак молодик пробував оскаржити заборону. Мовляв, він же не водій. Проте сам до суду не з’явився.

Читати ще: Спіймали під кайфом: у Луцьку водія оштрафували на 34 тисячі і на три роки позбавили прав

«У розумінні правил дорожнього руху він не був водієм, оскільки в нього не було такого права. Таким чином суддя першої інстанції, виносячи вирок у виді позбавлення права керування на п’ять років, не мав таке стягнення накладати», – твердив адвокат.

Проте апеляційний суд залишив у силі місцеву постанову – понад 40 тисяч штрафу і п’ять років без права водіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus