USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Не платила оренду за землю: підприємиця заборгувала 160 тисяч Луцькій громаді

8 Червня 2024 17:34
Біля вулиці Лідавської в Луцьку місцева підприємиця має автосервіс. Але земля, на якій його побудовано, – комунальна. Кілька років жінка не платила оренду.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нині підприємиця мусить сплатити одразу за три роки. Таке рішення спочатку ухвалив місцевий господарський суд, а згодом – Північно-західний апеляційний.

«Не були сплачені кошти за користування земельною ділянкою без укладення договору оренди землі. Це понад 165 тисяч безпідставно збережених коштів, які мали б надійти на рахунки Луцької міської ради», – зазначила суддя Господарського суду Волинської області Інна Якушева.

Читати ще: Волиняни сплатили до бюджетів громад понад 185 мільйонів гривень за землю

Але власниця автосервісу пробувала переконати, що така сума для неї непосильна. Додала виписку з рахунку – мовляв, зараз немає чим платити.

«Для фізичної особи-підприємця це значна сума, яку одномоментно досить складно сплатити за звичайних умов, оскільки будь-який бізнесмен планує, враховуючи всі витрати. Ми надали суду докази, що відсутні кошти в необхідному розмірі», – зауважив представник Денис Деркач.

То ж захисник просить суддю розстрочити сплату заборгованості.

«Початок відповідного виконавчого провадження по стягненню коштів буде передбачати накладення арешту на її рахунки. Оскільки це ФОП, то фактично всі її кошти будуть заблоковані для здійснення підприємницької діяльності, що є максимально недопустимим. Просимо суд врахувати зазначені обставини та розстрочити виконання відповідного судового рішення», – просив Денис Деркач.

Як додав, підприємиця сплатить 165 тисяч гривень протягом року – кожного місяця рівними частинами. Таким чином і сервіс буде працювати, і заборгованість віддаватиме поступово.

Читати ще: Хотіли зекономити на орендній платі? Волинське підприємство орендовану для пасовища землю використовувало як ріллю

Але те, що в неї наразі недостатньо на рахунку коштів, то ще ні про що не говорить, зауважила прокурор Оксана Коломий. З її слів, може бути, що одного дня зняли кошти, перевівши їх у готівковий курс, а на інший – ті ж кошти з’являться на рахунку у вказаного відповідача. Тому сторона обвинувачення проти розстрочки.

«Вважаємо, що стягнення суми в щомісячному розмірі 13 тисяч гривень не призведе до того блага, на яке розраховує Луцька міська рада як власник своєї земельної ділянки, – отримати доходи. Оскільки ці кошти можуть бути використаними не лише на потреби ЗСУ, а й для потреб територіальної громади», – переконена Оксана Коломий.

Враховуючи інфляцію, кілька років тому 165 тисяч гривень були вагомішою сумою. Уже з 2021 року підприємиця справно платить за оренду, вказав її представник.

А от суму заборгованості мусить сплатити до місцевого бюджету без розстрочок, вирішила суддя. У задоволенні заяви про розстрочення жінці відмовили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus