USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Не пішов на пенсію через нудьгу: в США 94-річного чоловіка визнали найстарішим водієм автобуса у світі

Сьогодні 00:36
Джима Оппегарда, якому зараз 94 роки, визнали найстарішим водієм автобуса у світі. Він вийшов на пенсію у 65 років, але швидко повернувся на роботу через нудьгу.

Про це повідомила Книга рекордів Гіннеса, пише Бабель.

Оппегард зі штату Міннесота, що у США. Він керував автобусом понад половину свого життя і зізнається, що отримує задоволення від роботи, бо вона допомагає йому «бути в тонусі». Зароблені кошти віддає на благодійність – християнські служіння в Африці, які організовує його донька.

Керівник Оппегарда каже, що чоловік – зразковий працівник, бо безпечно їздить, ніколи не хворіє і завжди вчасно приходить на роботу. Сам Джим зазначає, що йому пощастило мати здорове тіло. А для підтримки форми він вживає харчові добавки та щодня по 45 хвилин тренується.

Читати ще: Книга рекордів Гіннеса визначила наймолодшого художника у світі: йому немає і двох років

Після виходу на пенсію Джим влаштувався одразу на дві роботи – водієм шкільного та міжміського автобусів. Але у 84 роки він зламав шию, тож повернувся до роботи лише через чотири місяці реабілітації. Зараз Оппегард – водій шкільного автобуса, що перевозить дітей з особливими освітніми потребами.

Графік Джима такий: зранку він їздить по три години, робить тригодинну перерву на обід і потім повертається до роботи ще на чотири години. Йому допомагає асистент, який наглядає за дітьми, щоб чоловік зосереджувався на дорозі.

У будинку для старих людей, де живе Оппегард, усі знають його як водія автобуса. Він каже, що робота його надихає, і радіє, якщо когось надихає він. Диспетчери, які працюють із Джимом, зізнаються: 94-річний чоловік має більше енергії, ніж молоді водії, які влаштовуються до них на роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus