USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Не перший кримінал: волинського адвоката взяли під варту на 60 днів

Сьогодні 17:38
Затримали адвоката із міста Володимира. Романа Рудися підозрюють у зловживанні впливом. Йому обрали запобіжний захід. Це вже не перший кримінал, у якому фігурує чоловік.

Як він це пояснював – у сюжеті ТРК «Аверс».

Слідчі підозрюють, що адвокат міг зловживати впливом. Зі слів прокурора, підозру чоловікові оголошують не вперше.

«На цей час стосовно Рудися обвинувальний акт слухає Іваничівський суд. Це організація незаконного переправлення через державний кордон України в складі організованої злочинної групи. За цим провадженням зафіксовано кілька фактів виїзду чоловіків. Стосовно Рудися діє особисте зобов’язання. Як ми бачимо, обвинувачений на шлях виправлення не став і підозрюється вже в нашому провадженні у вчиненні нового злочину», – розповів прокурор Сергій Поліщук.

Затримали адвоката 4 вересня. Подробиць не розголошують. Але зазначають, що вилучили гроші.

Читати ще: Зять голови суду на Волині уникнув покарання за п'яне водіння

Слідчий та прокурор просили суд узяти адвоката під варту. Той переконував, що поки йде розслідування, то ризиків від його перебування на волі нема.

«Незаконно впливати на свідка я не маю змоги, інших там не було. Щодо того, що я буду переховуватися. Коли мене затримали минулого разу, то я жодного разу не порушив жодного процесуального строку чи процесуальної дії», – заявив Роман Рудись.

Також він запевняв, що не винен і буде допомагати слідчим в усьому.

«Коли ми прибули з Луцька до місця мого проживання в місті Володимирі, я особисто передав ключі від квартири, щоб усе оглянули. Що це означає? Я міг ті ключі викинути. Але я цього не робив, бо знаю, що ця підозра – це певне непорозуміння. Тому що не доведено, що я зв’язувався з якимось там ТМО. Яке ТМО? Ви перевірте телефон, то все побачите. Я всі речі віддав добровільно», – додав підозрюваний.
Читати ще: Ціна питання – $10 тисяч: на Волині спіймали адвоката, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

До того ж, Роман Рудись має на утриманні трьох дітей і хворого батька. Мовляв, йому заробляти гроші треба, а не в СІЗО сидіти.

«Я не буду спотворювати ніяких доказів. Тим більше, вони вилучені. Я справді прив’язаний до сім’ї, не можу кудись узяти й побігти. Що я доб’юсь доброго з того всього? Потраплю в розшук і тоді закриють мене надовго. Я сам зацікавлений у тому, щоб якомога скоріше розібратися в цій ситуації, бо там багато чого не сходиться. І мені от цікаво, де прив’язка моя до лікарні», – переконував Рудись.

Суддя призначив адвокату тримання під вартою на 60 днів. Сума застави – понад 120 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus