USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Не перекрили газ під час ремонту: у селі на Волині через халатність газівників дотла згорів будинок

25 Червня 2022 16:28
Через вибух газу в селі Шклинь Луцького району дотла згорів будинок. Вибух стався на кухні 20 червня о 17 годині. Біля плити перебувала 85-річна господиня. Пенсіонерка дивом вціліла. Вона вибігла з приміщення, охопленого вогнем, і почала кликати на допомогу.

Передували цьому випадку роботи, які проводили працівники «Волиньгазу». За попередньою інформацією, перед початком робіт газівники повинні були позаглушувати крани на стояках кожного будинку, які розміщені на лінії газопроводу, але про хату, що згодом згоріла, вони забули, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Будинок ущент згорів за 20 хвилин.

«У кухні було м’яке крісло. Мама на ньому якраз сиділа, коли все сталося. Вона зуміла вискочити», – розповідає син власниці будинку Олег Черчик.

Галина Черчик пригадує: спершу почула шипіння, а потім побачила під плитою полум’я.

«Як я вийшла, не знаю… Вийшла на дорогу, там побачила людей. Руки, ноги відмовили», – говорить власниця будинку.

Читати ще: 46 тисяч за перенесення труби: лучанці погрожують відключити газ



Попередньо відомо, що в селі проводили роботи працівники «Волиньгазу». Згідно з правилами безпеки, газівники повинні були перекрити газ у всіх будинках, під підпис ознайомити людей із тим, що мають провести роботи, й лише тоді починати виконувати якісь дії.

На думку Олега Черчика, працівники газової служби недогледіли, що в одному з будинків не заглушили кран на стояку, який міститься у дворі.

«Хата згоріла повністю. Там уже нереально жити. Згорів дах у літній кухні. Навіть хлів загорівся, але його вчасно загасили… Газівники робили ремонтні роботи. Вони міняли газовий редуктор. У всіх людей стояки повідкручували і заглушили, а в мами забули. Стояк був приєднаний і газ включений. Вони, як відремонтували редуктор, пустили газ. На мою думку, пішов великий тиск, зірвало шланг і оце сталося», – розповідає Олег Черчик.
Гасити пожежу позбігалися сусіди. Поки люди з відрами заливали полум’я, газ не було перекрито. На щастя, не сталося повторного вибуху й усі, хто тоді був на подвір’ї, вціліли.

Читати ще: У волинян – новий постачальник газу. Кому і як платити?

«Пожежа сталася через газ. Це безсумнівно. Жінка розповідає, що почула сичання, і відразу стався вибух», – говорить сусід Степан Ковальчук.

У зв’язку з пожежею відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 270 «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки».

Як зазначає Олег Черчик, на стояку газ перекрили вже після того, як хата згоріла дотла.

У пресслужбі «Волиньгазу» інформували, що триває перевірка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 25 Червня 2022 17:44
специ з вертикальним взльотом
Анонім Показати IP 26 Червня 2022 06:41
Тепер нехай волиньгаз хату нову купить жінці і моральний ущерб. Серце може стати від такого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus