USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70

Не один будинок, а цілі квартали: на Волині розповіли, як планують розширити програму «Енергодім»

26 Січня 2022 08:00
Фонд енергоефективності готує програму термомодернізації кварталів, аби масштабувати програму «Енергодім» з окремих будинків на цілі квартали.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад і територій Іван Лукеря під час під час спільного заходу проєкту USAID в Україні HOVERLA та Асоціації міст України, присвяченому обговоренню законодавчих основ місцевого економічного розвитку, який відбувся у Луцьку.

Нагадаємо, програма «Енергодім» Фонду енергоефективності передбачає часткову компенсацію витрат на заходи з термомодернізації будинків та повний супровід проекту.

Зокрема, Програма має два пакети заходів «Легкий» та «Комплексний». ОСББ може отримати грант з часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності до 70% на попередній енергоаудит, розробку проектної документації та її експертизу, послуги з технічного та авторського нагляду, обстеження інженерних систем та сертифікацію енергетичної ефективності будівлі. Очікуване скорочення споживання енергоресурсів у багатоквартирних будинках, в залежності від обраного пакета заходів, складає від 20% до 60%.

Адміністрування термомодернізації будинків за програмою «Енергодім» виконує Міністерство розвитку громад і територій. Зі слів Івана Лукері, наразі Міністерство працює над тим, щоб спростити видачу кредитів ОСББ, а ще над розширенням дії програми на цілі квартали.

«Є ідея масштабувати цю програму на квартали щоб не один будинок, а 5-7 ОСББ можна було об’єднати в один проект. Так ми покриватимемо більшу кількість будинків при однак рівні бюрократії. Це сьогодні відбувається на рівні переговорів», – пояснив він.

Крім того, він анонсував, що згодом планується ввести новий державний інструмент фінансування термомодернізації будинків – державні кредити на житловий фонд не покритий ОСББ.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus