USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

Не можуть загніздитися: на Одещині «блукають» рідкісні фенікси

13 Травня 2024 22:35
У заповіднику «Тузлівські лимани» в Одеській області «блукають» рожеві фламінго, яких ще називають феніксами. Вони поки не можуть загніздитися через несприятливі умови.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці заповідника у Facebook, передає УНІАН.

Торік у «Тузлівських лиманах» сталася унікальна подія: тоді там вперше загніздилися фламінго, вивівши потомство зі 192 пташенят (18 з яких екологам вдалося окільцювати). Але цьогоріч птахи зіткнулися з проблемою.

«Останніми тижнями рожеві фламінго мешкають на «Тузлівських лиманах», вони мандрують у пошуках безпечного місця для гніздування. Торік птахи спершу обрали невдале місце – дуже близько до населеного пункту, до людей, до постійного фактора неспокою. Лиш покинувши свої гнізда та віднайшовши безпечне місце, вони загніздилися знову та вивели потомство», – уточнили у заповіднику.
Читати ще: На Одещину прилетіла рекордна кількість рожевих фламінго

Торішнє місце гніздування зараз вкрите водою, тому фламінго знову перебувають у пошуках.

«Звертаємося до всіх, хто дізнався про чудових птахів, які мешкають у нас в нацпарку, а також до місцевих жителів, які візитують до узбережжя лиманів: якщо вам пощастило зустріти фламінго, будь ласка, не підходьте ближче, ніж на 300 метрів до цих дивовижних птахів, особливо до їхніх ймовірних місць гніздування, та бажано не розповсюджуйте на загал ваше місце зустрічі», – наголошують в адміністрації парку.
Там підкреслюють, що серед мільйонів найунікальніших місць світу фенікси обрали саме ці українські лимани, вважаючи їх найвдалішим та найбезпечнішим місцем для появи малюків. Тому люди мають поважати їхній вибір та дати шанс на розмноження. Фламінго – неймовірні рідкісні птахи, занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, вони потребують захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus