USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

«Не можна дозволити, щоб вони стали жертвами політики рашизму», – депутатка від Волині про суд над «азовцями»

16 Червня 2023 08:43
14 червня у росії розпочався суд над 22 полоненими «азовцями». Вони захищали Маріуполь і потрапили в полон у травні 2022 року. У разі визнання їх винними «азовцям» загрожує покарання від 15 років до довічного ув’язнення.

Питання захисту їхніх прав та гідності порушать на найближчій сесії ПАРЄ, йдеться на сторінці народної депутатки від Волині Ірини Констанкевич.

«Ці люди захищали нашу країну від російської агресії, до останнього відстоювали сувернітет своєї держави, захищали її територіальну цінність. Це те, що країна-агресор називає тероризмом.

Країна, яка вчиняє геноцид, екоцид, атакує ракетами мирні міста сусідньої держави, погрожує всьому світу ядерною зброєю називає захист Батьківщини – тероризмом!» – прокоментувала судилище народна депутатка України Ірина Констанкевич.

«Ми закликаємо всі міжнародні організації, міжнародну спільноту зробити все можливе аби повернути українських захисників додому!

Ми не можемо дозволити, щоб вони стали жертвами політики рашизму!

Необхідно забезпечити їхнє справедливе та негайне звільнення, а також захист їх прав та гідності!» – зазначає депутатка.

Додамо, Ірина Констанкевич є членом постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи. Парламентарка додає, що це питання порушать члени української делегації на найближчій сесії ПАРЄ.

Нагадаємо, з 24 людей, яким були висунуті звинувачення, двох обміняли на російських військовополонених. З решти 22 обвинувачених, які постали перед судом, вісім – жінки, які, за повідомленнями, працювали кухарями в батальйоні «Азов».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
?! Показати IP 16 Червня 2023 18:41
ЯКАСЬ ХНЯ ВИХОДИТЬ... То мав бути почесний вихід в почесний полон, і то не на довго. Так обіцялось. А тепер судилище ?!?!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus