USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Не могли стояти осторонь: у Волинській ОДЮСШ створили волонтерський хаб

27 Квітня 2022 20:56
Частина їх працівників нині знищують окупантів на передовій, а ті, що залишились в тилу, волонтерять. Один зі спортивних комунальних закладів Луцька під час війни робить свій внесок у майбутню перемогу над загарбниками. Кажуть: допомагає їм в цьому Волинська обласна рада. Вже другий місяць колектив спортивної школи відправляє в гарячі точки гуманітарну допомогу.

Другий місяць поспіль спортивна арена слугує одним із центрів прийому та розподілу гуманітарних вантажів. З початком війни навчально-тренувальний процес тут призупинили. Але колектив не мав наміру байдикувати.

«Ця половина зали до самої штори була просто зайнята, тут по 4-5 метрів висоти було цього всього складено», – каже керівник ОДСЮШ Богуслав Галицький.

Заступник керівника комунального закладу Віктор Бирилюк додає: «Ми ходили на роботу і не могли собі місця знайти через те, що відбувається на сході, через загибель людей, розрухи, які несе ця непотріб русска. Ми вирішили в організувати волонтерський хаб в школі, оскільки побачили, як допомагають в інших комунальних закладах».
Волонтерити взялися всі: від керівництва до техпрацівників. Щойно надходить гуманітарний вантаж, гуртом беруться до справи. Кажуть: не має значення день це, чи ніч, бо ж усвідомлюють, як потребують цієї допомоги ті, кого російські окупанти залишив без нічого.

«Наші тренери вантажать, розвантажують, також волонтерять і наші техпрацівники. Ми би своїми кадрами не впоралися. Коли приходять великі машини, то сюди нам присилають ще людей 25-30 на допомогу. Добре, що є така гарна логістика», – розповідає Богуслав Галицький.

Заступник керівника з фінансових питань одночасно і за вантажника, і за експедитора, і за обліковця. З його слів, 80% гуманітарної допомоги доправляють у гарячі точки, решту передають для потреб вимушених переселенців.

«Сім фур, напевно, прийшло вже сюди. І ми відправляли меншими бусами все на схід, вантажили все з керівництвом і працювали. Просто не могли лишитися осторонь. І ми продовжуємо працювати далі», – говорить Віктор Бирилюк.

Налагодити та координувати систему прийому і розподілу гуманітарної допомоги було непросто, адже діяти треба було швидко. Потрібно було знайти не тільки відповідні приміщення, а й транспорт та надійних людей, яким можна довіряти.

«Це лише одна з волонтерських локацій. Таких є кілька на території не тільки Луцька, а й Волинської області. Не дивлячись на те, що країні важко, ми організовуємо такі хаби, локації в комунальних закладах. Наприклад, тут є багато вантажів з Бельгії. Виконуємо цю місію: керівництво приймає, відправляє, підшукуємо людей та забезпечуємо всім необхідним і гарячі точки, і внутрішньо переміщених осіб», – зазначає голова Волинської облради Григорій Недопад.

Богуслав Галицький стверджує, що комунальний заклад допомагає не лише волонтерством в тилу, адже його рідні та колеги – серед захисників на передовій: «Мій двоюрідний брат вже воює під Херсоном. Наша школа теж, як то кажуть, має своїх бійців, які воюють там на сході. Зараз вже придбали для них все необхідне. Моєї дочки чоловік теж десь з дня на день…»

А от за кого уже не тривожиться, каже головний тренер, так це за своїх підопічних – дівочу команду волейбольної Суперліги. На час війни їх до себе запросила одна зі спортивних федерацій Латвії. Там дуже гарно їх прийняли: і харчують, і розміщують, надали тренажерний зал і зал для тренування.

Насамкінець Богуслав Галицький запевнив: щойно Україна здобуде перемогу над агресором, їхній колектив із подвійними зусиллями візьметься за здобуття перемог на спортивному фронті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus