USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Не могла подумати, що стану вдовою у 19», – вагітна дружина загиблого на Яворівському полігоні Героя

31 Березня 2022 13:50
Під час цинічного ракетного обстрілу Росією території Яворівського військового полігону на Львівщині загинув український захисник – 22-річний Костянтин Руденко, який працював інструктором у навчальному військовому центрі. Його 19-річна дружина на дев’ятому місяці вагітності встигла поговорити з ним за кілька хвилин до трагедії.

Про це вона розповіла виданню «Радіо Свобода», повідомляє ТСН.

За кілька хвилин до трагедії чоловік встиг зателефонувати Соломії.

«О 5:50 він мені зателефонував, сказав, що у нас також стріляють, щоб я не переживала і спускалася в підвал, бо ми жили на п’ятому поверсі. О 6-й годині я йому зателефонувала, буквально п’ять хвилин минуло, і він був поза зоною досяжності», – розповіла 19-річна вдова.

Через нервове напруження Соломія потрапила до лікарні, де через добу й дізналася про смерть чоловіка.

«Як нам сказали, їх просто в підвалі привалило великою плитою. І наступного дня ми поїхали забирати його до моргу», – пригадує вона.

Читати ще: Мінімум 8 ракет поцілило у Яворівський полігон на Львівщині

За її словами, від чоловіка у неї залишилися його форма і годинник, який вона подарувала коханому на їхній останній Новий рік. Годинник Соломія хоче залишити на пам'ять для їхнього сина Артема, який ось-ось має народитися. До слова, саме таке ім'я військовий хотів дати дитині.

Нині Соломія готується до пологів. Каже, що намагається пережити трагедію і триматися заради їхньої майбутньої дитини: «Маю зробити все, щоб наша дитина була щасливою».

Речі для немовляти допомогли зібрати волонтери.

«Ніколи не думала, що поїду машиною «Вантаж 200» забирати свого чоловіка. Взагалі ніколи не могла подумати, що стану вдовою в 19 років. Ще й залишуся сама з дитиною», – каже вона.

Загиблий Костянтин, як зазначають, родом із Чернігова, але відвезти туди його неможливо, оскільки російська окупаційна армія бомбардує й обстрілює місто. Військового поховали в Дрогобичі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus