USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Не хотів йти додому: волинянин до смерті побив сусіда й отримав 7 років тюрми

Сьогодні 17:12
Сім років ув’язнення отримав волинянин, який побив товариша по чарці, що призвело до смерті останнього.

Про це йдеться у вироку Шацького районного суду.

Інцидент стався зранку 31 грудня 2023 року у селі Смоляри-Світязькі Ковельського району. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, Олександр П. побив сусіда, з яким у власному будинку вживав спиртне. Під час конфлікту він завдав йому кілька ударів в обличчя.

Потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, а саме закриту черепно-мозкову травму з крововиливами головного мозку. Внаслідок травм чоловік помер за чотири дні після побиття в автомобілі швидкої, коли його везли до лікарні.

Читати ще: Відібрав речі та втік: у Луцьку 42-річний чоловік до смерті побив перехожого

Обвинувачений зазначив, що перебував із померлим у дружніх відносинах протягом 20 років. У ніч на 31 грудня чоловіки випивали. Потерпілий не хотів йти додому, а обвинувачений розсердився на нього і вдарив кілька разів, після чого ще й викликав поліцію.

Згодом обвинувачений вивів потерпілого на двір і посадив на лавку. Працівники поліції, які приїхали зранку, відвели п’яного чоловіка до його будинку.

Кілька днів сусіди не бачилися. Але 3 січня потерпілий прийшов до обвинуваченого за горілкою, однак оковитої не отримав. На думку обвинуваченого, сусід поводився неадекватно.

Наступного дня, 4 січня, о першій ночі в будинку потерпілого горіло світло. Обвинувачений прийшов і побачив, що стан сусіда був тяжким. Після цього викликав швидку допомогу. Під ранок йому повідомили, що чоловік помер дорогою до лікарні.

Читати ще: «Скажи, за що я тебе 15 років бив»: волинянин хотів менше покарання за домашнє насильство

Волинянин пояснив суду, що шкодує про скоєне, бо померла людина. Він справді бив чоловіка, але вбивати не хотів. Просив мінімальний термін покарання і висловив готовність бути мобілізованим до ЗСУ для захисту країни.

Суд визнав Олександра П. винним у вчиненні кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 121 КК України. Йому призначили сім років позбавлення волі.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus