USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Не чули ніякого звуку, був тільки вибух: під Черніговом окупанти розстріляли колону волонтерів

31 Березня 2022 23:09
Під Черніговом п’ять автобусів потрапили під прицільний вогонь окупантів, коли намагалися проїхати в оточене місто, щоб евакуювати людей. В автобусі перебували лише цивільні волонтери.

Про це повідомила омбудсменка Людмила Денісова, передає Громадське.

Унаслідок обстрілу одна людина загинула, ще четверо важко поранені.

Одному з бусів вдалося вирватись на пробитих шинах, пораненого водія доправили до лікарні.

«Росіяни не дають найменшої можливості вивезти мирне населення із заблокованого Чернігова, фактично тримаючи десятки тисяч людей як заручників, без їжі, води, тепла. Водночас щодня прицільно піддають обстрілам житлові квартали з важкої артилерії», – каже Денісова.

Вона наголосила, що такі дії є черговим військовим злочином та злочином проти людяності, і закликала комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти.

Як пише Суспільне, очевидець розповів, що це сталося це 30 березня близько 11 ранку.

Того дня чоловік, якго звати Євген, з напрямку Мени їхав на велосипеді до Чернігова, аби поповнити свої запаси.

«Перший пункт був хутір Єньків. Я приїхав до цього села, зустрів чоловіка одного, ми з ним почали спілкуватися. Він сказав, що знає, де човни розташовані і покаже їх. Мені він здався підозрілим, бо ставив багато запитань, такі як: який у тебе телефон, міцний чи неміцний, потім чи стріляють у Підгірному (село поблизу – ред.). Це чоловік років 55, шкіряна куртка у нього одягнена наверх піджака була, сиві вуса у нього були», – розповідає Євген.

Поблизу села Підгірне Євген побачив колону з мікроавтобусами та волонтерами. Чоловік підійшов до них, показав документи та попросився з ними дістатися до обласного центру: «Я до них спочатку під’їхав з голови колони. Ця дівчина, яка померла, мене запитала: «Ви хто?» Я сказав, що хочу поцікавитися, чи будуть вони переправлятися. Потім я відійшов. На відео видно, Volkswagen стояв. Вони маскувальні сітки накидали на автомобілі, інші хлопці розливали бензин. Я їм показав документи, що я місцевий, з Чернігова».

Євген каже, у цей момент прилетіла одна міна. Вони не чули ніякого звуку, був тільки вибух. Через секунд 40 прилетіла наступна міна. 4 мікроавтобуси почали горіти.

«Я велосипед кинув, ми почали розбігатися. Потім був ще один прильот мін. Ми не чули ніякого свисту, нічого – одразу був вибух. Я потім дістався вже до Підгірного. Мене місцеві зустріли, дали таблетки заспокійливі, я попив води. Потім їхала ця машина, яка вціліла одна, з пробитими колесами. Потім, через 20 хвилин, приїхали декілька військових, які почали з’ясовуватия, що сталося. Звідки воно прилетіло – невідомо. Я дивом уцілів. У мене куртку порізало осколками. Є головні болі, заложило вухо», – сказав він.

Євген розповідає, волонтери найімовірніше доставляли до Чернігова їжу, одяг та медикаменти. Разом з ним під обстріл потрапили близько 10 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus