USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.30 10.55

Не бачить із народження: 10-річний лучанин займається плаванням і пам’ятає історичні дати

16 Червня 2024 09:38
10-річний лучанин Максим Оніщук посідає призові місця з плавання та має надзвичайну пам’ять – знає сотні дат історичних подій, дні народження відомих спортсменів. Хлопчик від народження незрячий, але це не заважає йому дивувати здібностями.

Про талановиту дитину, який живе в суцільній темряві, але випромінює світло, йдеться в сюжеті ТСН.

Максим щойно повернувся зі змагань. Одразу в трьох запливах виборов три нагороди – усі золоті. Хлопець мріє виграти Паралімпійські ігри. Займатися плаванням почав два роки тому для оздоровлення.

«Після місяця занять мій тренер та батько побачили, що в мене чудово виходить. Тому вирішив продовжити», – ділиться хлопець.

Поруч із Максимом – його батьки та брат, які вірять і підтримують. «Він дуже сильний хлопчик. Пишаюся ним і завжди знаю, що він досягне всього, що захоче», – каже мама дитини.

Читати ще: Запрошують на всі концерти в місті: ковельчанка з інвалідністю займається вокалом та обожнює читати

Від народження Максим не бачить. Попри побоювання, чи не занадто складно йому буде, батьки все ж віддали хлопця у звичайну школу. Кажуть: ще в ранньому віці в Максимі помітили, що він дуже самостійний і кмітливий.

Хлопець багато читав, тому має гарну пам’ять, знаючи всі важливі дати з хронології повномасштабного вторгнення. Крім того, він безпомилково називає дати народження відомих футболістів. Може навіть пригадати, що робив рік тому. Пишаються учнем і вчителі. З дитиною, яка повністю не бачить, їм довелося працювати вперше.

Читати ще: Має кілька талантів: волинський школяр плете іграшки гачком, випікає солодощі та грає у виставах

На літніх канікулах Максим готуватиметься до літніх змагань із плавання. Він сподівається, що спортсмени спілкуватимуться там українською мовою, а не як на попередньому турнірі. Для нього це принципово.

«Усі говорили російською, а я цього дуже не люблю. Мені це не сподобалося», – відзначив спортсмен.

На завершення на спеціальній друкарській машинці шрифтом Брайля хлопець вистукав побажання тим, кому завдячує життям на рідній землі, – українським захисникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus