USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

НБУ випустив в обіг памʼятну монету «Антонівський міст»

10 Листопада 2023 20:01
Національний банк вводить в обіг нову пам’ятну монету «Антонівський міст» до річниці визволення Херсонщини від російських окупантів.

Про це пише Бабель із посиланням на пресслужбу НБУ.

Рівно рік тому росіяни, коли відступали з правобережжя Херсонської області, підірвали Антонівський міст. Це була одна з трьох ключових переправ через Дніпро в регіоні. За день після цього українські війська звільнили Херсонщину.

На реверсі монети – стилізоване зображення Антонівського мосту та Дніпра з висоти пташиного лету й транспортні розв’язки на обох кінцях мосту. На аверсі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

Читати ще: Нацбанк увів в обіг пам'ятну монету «Українська мова»

Ці монети будуть як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в обіг НБУ введе майже 10 млн штук таких пам’ятних монет (вони ідентичні монетам номіналом 10 гривень зразка 2018 року).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зебра Показати IP 11 Листопада 2023 01:40
З такими темпами скоро випустять монету рованецький міст...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus