USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

НБУ випустив патріотичні монети «Ой у лузі червона калина»

18 Липня 2022 23:21
Національний банк 18 липня ввів в обіг пам’ятні монети «Ой у лузі червона калина». Вони прикрашені зображеннями грон та листами калини, які доповнюються рядками з куплету відомої української народної пісні.

Як повідомили в НБУ, нові патріотичні монети присвячені українській пісні, яка під час кривавої війни росії проти України стала новим символом незламності українського народу та об’єднала борців за свободу України в усьому світі.

На аверсі монет зображена стилізована композиція: захисники різних поколінь – козак, січовий стрілець і сучасний воїн ЗСУ – підіймають калину, яка є опоетизованим символом України. Крона калини при цьому нагадують обриси кордонів нашої Батьківщини. Угорі напівколом напис: «А ми тую червону калину підіймемо!».

На реверсі на дзеркальному тлі угорі продовження пісні: «А ми нашу славну Україну, гей, гей розвеселимо!». У центрі зображено гілку – листок та ягоди калини.

Читати ще: Південноафриканський гурт The Kiffness записав ремікс та заспівав гімн Українських січових стрільців разом з Хливнюком

Автором монет став Дмитро Кривонос. Втілили її в життя скульптори Святослав Іваненко та Володимир Атаманчук.

Монети відкарбовані номіналом 5 гривень (із нейзильберу) та 10 гривень (зі срібла).

Тираж монет зі срібла – до 5 000 штук (до 2 500 штук у 2022 році), з нейзильберу – до 250 000 штук (до 75 000 штук у 2022 році, в сувенірній упаковці).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Липня 2022 00:11
сувінірчики, марочки, відосікі...... а уже загинуло 363 дитини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus