USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

НБУ присвятив нову пам’ятну монету українським залізничникам

14 Грудня 2023 23:00
Національний банк України ввів в обіг нову пам’ятну монету, яка присвячена українським залізничникам.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

«З перших днів повномасштабної війни Укрзалізниця стала «дорогою життя» для мільйонів українців. Стомлені, знесилені, але самовіддані й сміливі українські залізничники врятували від бойових дій сотні тисяч українців. Сьогодні залізниця з’єднує Україну зі світом, перевозить тонни стратегічно важливих вантажів. А головне – залишається шляхом додому, до звільнених ЗСУ містечок та селищ. Дякуємо вам, сильні, хоробрі, вірні «залізні» люди, та даруємо пам’ятну монету, випущену на вашу честь», – сказав глава НБУ Андрій Пишний.

Як виглядає монета?

На аверсі розміщено стилізований тризуб, контури якого окреслено зображенням залізничних колій.

На реверсі – потяг з логотипом Укрзалізниці, що мчить крізь гострі вістря.

Читати ще: Нацбанк випустив памʼятну монету до Дня волонтерів

«Мотив реверсу ілюструє реальні події початку повномасштабного вторгнення, коли на межі Херсонської та Запорізької областей українські залізничники, ризикуючи власним життям, рятували людей. Навздогін і напереріз потягу танки агресора намагалися зупинити евакуацію мирного населення», – пояснили у регуляторі.

Як придбати монети?

З 20 грудня монети будуть доступні для купівлі в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ.

А також поступово реалізовуватимуться і банками-дистриб’юторами (АТ АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «АБ «РАДАБАНК», АТ «ТАСКОМБАНК», АТ КБ «ПриватБанк») у міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Номінал монети – 5 гривень, тираж – до 50 тисяч штук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus