USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.53

НБУ обмежить перекази за картками: назвали терміни

Сьогодні 14:36
В Україні до кінця тижня запровадять обмеження на перекази з картки на картку для фізосіб у рамках боротьби з тіньовими схемами.

Про це заявив голова Національного банку України Андрій Пишний в інтерв’ю Економічній правді.

За словами керівника НБУ, про необхідність запровадження обмеження вихідних P2P-переказів заговорили наприкінці травня. Повʼязана така потреба з боротьбою з тіньовими фінансовими операціями, відомими як дропи, коли шахраї купують у пересічних громадян персональні дані та відкривають банківські карти.

Правління НБУ планує розглянути відповідне рішення до кінця поточного тижня.

«Я думаю, що зараз ми фіналізуємо остаточне рішення, а наступний тиждень (з 12 по 18 серпня, – ред.) будемо розглядати його на правлінні», – сказав Пишний.

Читати ще: Нацбанк пом'якшив низку валютних обмежень. Що змінилося

Як зазначив голова Нацбанку, анонс обмежень «викликав шквал критики і нерозуміння».

«Ми провели з волонтерами кілька зустрічей, зібрали зворотний зв’язок. Показали, як дизайн запланованого рішення дасть можливість банкам врахувати потреби волонтерів, та дали відповіді на запитання. Градус обговорення знизився. Це означає, що ми органічно підходимо до ухвалення того рішення, яке Національний банк комунікував», – додав він.

Пишний повідомив, що для створення додаткових інструментів для більш ефективної боротьби зі схемами «дропів» потрібні також зміни до законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP Сьогодні 14:47
Нi нi ми не раби ,раби росiяни.ми еуропа,демократiя ,цивiлiзацiя. Ахаха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus