USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Назвали три штами грипу, що будуть найпоширенішими цьогоріч в Україні

13 Вересня 2021 20:47
В Україні цьогоріч під час епідемічного сезону грипу очікується поширення штамів B/Washington, H1N1 та H3N2. Але новий епідсезон грипу не відрізнятиметься появою нових штамів або прогнозами щодо більш тяжкого перебігу хвороби.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, повідомляє ТСН.

За його словами, торік дуже багато людей хворіли на грип та ще більше отримали або важкий перебіг, або зіткнулися з віддаленими наслідками перенесеного захворювання.

Водночас Кузін запевнив, що МОЗ проводить перемовини для отримання 30 тис. безкоштовних вакцин від грипу для лікарів. Передусім, будуть вакцинувати тих, хто працює з хворими на коронавірус.

«Від червня ми почали працювати з представниками фармацевтичного сектора для того, щоб виділити для України більшу кількість вакцин. Також зараз проводяться переговори про передавання в межах гуманітарної допомоги за механізмом PIVI безкоштовних вакцин для щеплення лікарів (майже 30 тис. доз). Ми розраховуємо, що медичних працівників (принаймні тих, які працюють в «ковідних» лікарнях) ми зможемо вакцинувати від грипу безкоштовно за рахунок гуманітарної допомоги», – сказав Кузін.

Щодо аптечної мережі, туди цьогоріч привезуть більшу кількість вакцин, аніж в минулому році – приблизно мільйон доз. Але остаточна кількість буде регулюватися попитом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джек Показати IP 13 Вересня 2021 21:09
Дякуємо,що повідомляєте,що там повиводили нового в лабораторіях! Напишіть ще які там табл будуть найдієвіші.
Іва Показати IP 13 Вересня 2021 23:07
Да невже грип буде? А то ж лиш ковід був, а грип вимер останні 2 роки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus