USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Назвали регіони-лідери з розкрадання гуманітарної допомоги

23 Червня 2022 08:18
Українські правоохоронці фіксують найбільше випадків розкрадання гуманітарної допомоги у Києві, а також у Львівській, Харківській і Кіровоградській областях.

Про це повідомив голова МВС Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону, передає НВ.

«Якщо говорити у розрізі регіонів, то у нас два таких лідери з шахрайства – це Київ і Львівська область. Далі за ними йдуть Харківська область і Кіровоградська», – зазначив він.

Монастирський уточнив, що найчастіше шахраї привласнюють машини, закуплені для української армії, паливо, медикаменти, бронежилети та продукти харчування.

У низці випадків шахрайські схеми організовують росіяни.

Читати ще: Обіцяли продати швидку: у Луцьку громадська організація торгувала автівками, ввезеними під виглядом гуманітарної допомоги

«Дуже часто збирають і «хантерять», скажімо так, російські кібершахраї. Вони спеціально... створюють телеграм-канали. Потім уже ми розуміємо, що за ними стояли росіяни, які збирали цю допомогу», – наголосив міністр.

Він висловив сподівання, що кількість таких злочинів зменшиться завдяки злагодженій роботі правоохоронної та судової систем, що зробить покарання за шахрайство невідворотним для злочинців.

Він додав, що наразі відкрито 247 кримінальних проваджень із розкрадання гуманітарної допомоги. 29 особам повідомлено про підозру.

Як повідомляли, 1 червня правоохоронці викрили заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації у махінаціях із гуманітарною допомогою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 23 Червня 2022 11:18
Волинська область теж добре пропадає гум допомога , і всі це знають , тільки покараних як завжди не має . Хто допомагає не сліпі , і бачать що доходе дуже малий відсоток тої допомоги , тому і вже не вірять нашим крисам . А нашим хлопцям як завжди немає на чому їздити , чим воювати , що одягнути , їсти , пити , бо усе по гаражах , боксах , часних домах , підприємствах лежить . Ось така гірка правда .
українка Показати IP 23 Червня 2022 11:55
А хто вів такий "розумний" закон про нульове розмитнення? Це повинно стосувадися ВИКЛЮЧНО для потреб ВІЙНИ!!! Вже зняли, знаю. А щодо розкрадання гуманітарки, то соромно, низько, зневажливо, гидко, брудно - нехай вдавляться, бо ж ніхто іх не посадить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus