USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Назвали Любартом: у Луцькому зоопарку показали двомісячне мавпеня чорночубих мангобеїв

15 Грудня 2020 23:08
Відвідувачам Луцького зоопарку показали мавпеня чорночубих мангобеїв. Малюк народився у звіринці два місяці тому. Працівники зоопарку назвали його Любартом.

Любарт – це первісток мавп Дарини і Льоньчика, які приїхали у Луцьк два роки тому з Харківського звіринця. Нині Дарина не відпускає від себе малюка ні на крок, повідомляє Суспільне Волині.

"Не підпускає навіть самця. 150-200 грамів він народився, очки ми відкрили на третій день. Дарина його постійно при собі носить, рідко відпускає", - розповіла годувальниця приматів Тетяна Пономарьова.
Одразу після народження мавпеня назвали Лютіком, - каже директорка звіринця Людмила Денисенко. За кілька днів працівники зоопарку передумали. "Ми маємо таку окрасу Луцька – замок Любарта. І цей вид приматів теж такий величний, цікавий. Навіть сама назва "чорночубі мангобеї" вказує на їх ознаку – великий чубчик, який також нагадує корону. Другий варіант – підтримала більшість", - каже директорка.

Через теплу осінь і не холодний початок зими частина приматів виходить у відкриті вольєри. За останні три роки народжуваність приматів у звіринці зросла, - каже Людмила Денисенко. Родина зелених мавп вже має сімох малюків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Грудня 2020 08:41
Любарт - це кличка для лева чи тигра, а не для мавпи.
Капітан Слідбуло Показати IP 16 Грудня 2020 10:56
слід було назвати Лесин Ясен або Лесин Виш...
Анонім Показати IP 16 Грудня 2020 11:15
Класний зоопарк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus