USD 40.95 41.25
  • USD 40.95 41.25
  • EUR 41.00 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Нажива на ремонті амбулаторій: ексчиновника волинської ОДА судять вже три роки

Сьогодні 12:21
Продовжують судити ексчиновника департаменту інфраструктури Волинської облдержадміністрації та керівника будівельної фірми за нібито розтрату державних коштів. Справа Івана Корчука слухається вже не один рік, а винних покарати ніяк не можуть.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За матеріалами слідства, обвинувачені взялися за ремонт волинських амбулаторій та вносили неправдиві відомості до актів виконаних робіт. Втім, кошти за роботу отримували.

Читати ще: Відмивав кошти на будівництві амбулаторій: судять волинського чиновника

«Із метою привласнення коштів до актів виконаних робіт фігуранти вносили завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та їх вартості. Частина робіт була виконана не в повному обсязі, а частина – взагалі не виконувалася. На підставі підписаних офіційних документів на рахунки товариства генпідрядника були переказані державні кошти», – повідомляла раніше речниця департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Наталія Калиновська.

За розслідування справи взялася Львівська прокуратура. Як раніше зазначав прокурор Андрій Лехуш, робилися такі дії цілком свідомо. Адже замовник робіт, у цьому випадку департамент, достовірно знав, що низка робіт не виконана.

Читати ще: Відомо, кого з посадовців Волинської ОДА підозрюють у розкраданні 1,2 млн на будівництві амбулаторій

«Загальна угода передбачала більшу частину об’єктів. По трьох об’єктах під час розслідування з’ясовано, що в окремих документах (звітах, актах здачі виконаних робіт) зазначався об’єм робіт, який на момент подачі документів не був виконаний або був виконаний не в повному обсязі. Замовник, тобто департамент, достовірно знав про те, що низка робіт не є виконана, але підписав. У подальшому на підставі цих документів були складені платіжки й були переказані кошти», – розповідав прокурор Андрій Лехуш.

Мова йшла про привласнення грошей на капітальних ремонтах Луківської амбулаторії загальної практики, Копичівської амбулаторії та реконструкції Турійської амбулаторії.

Читати ще: Свідки ігнорують засідання: ексчиновницю Волинської ОДА понад три роки судять за хабарництво

На черговому судовому засіданні вивчали низку письмових доказів, яких у справі чимало. Але розглянути всі не встигли. Вивчивши частину матеріалів, головуючий оголосив перерву. Тож засідання відклали, а доля обвинувачених уже майже чотири роки залишається невідомою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus