USD 40.75 41.05
  • USD 40.75 41.05
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Назавжди – 39: на Волині провели в останню дорогу воїна Дмитра Романовського

3 Липня 2024 18:48
Сьогодні ковельчани провели в останню дорогу воїна, захисника, патріота Дмитра Романовського.

Герой народився і виріс у Ковелі. Навчався в ліцеї імені Олени Пчілки та ліцеї № 1. Після 9 класу пішов здобувати професію водія в Луківське професійне училище, далі отримав фах механіка у Ковельському промислово-економічному коледжі, інформують у Ковельській міськраді.

Свій перший контракт зі Збройними Силами уклав у жовтні 2017 року. Під час АТО воював на Луганщині. Там зустрів свою майбутню дружину Юлію. Пара побралась у госпіталі Краматорська, де Дмитро лікувався.

Він працював залізничником, як і батько. Спочатку був оглядачем вагонів у вагонному депо, а потім – у локомотивному. Був дуже вправним водієм великогабаритної техніки. Це вміння знадобилось в армії. Більше семи років Дмитро віддав службі у ЗСУ та справі захисту нашого суверенітету.

Свій останній контракт волинянин підписав у травні 2021 року. Служив у 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила. У жовтні 2023 року був нагороджений почесною відзнакою Головнокомандувача ЗСУ – «Хрест Військова честь». Такою нагородою вшановують тих, хто зробив особистий внесок у розбудову Сил безпеки і оборони України.
«Війна забирає молоді життя не лише снарядами, дронами, кулями, мінами та ракетами. На жаль, серця наших воїнів не витримують того напруження, яке вони переживають, та небезпеки, в якій перебувають. Так сталось і з Дмитром. Його змучене війною серце зупинилось. Ми втратили досвідченого, вправного, відважного воїна.

Висловлюю щирі співчуття родині Дмитра – батькам, дружині, дітям, сестрам, усім, хто його любив і поважав. Вічна шана Герою. Дмитро Романовський навіки в строю», – сказав міський голова Ігор Чайка під час панахиди.
Друг та кум Сергій Федорук розповів, що Дмитро був дуже доброю та скромною людиною:

«Він пройшов Авдіївку, Бахмут, Золоте. Мало хто знає, що мій товариш підбив танка у бою. Був в оточенні, пройшов пекло війни. Ніколи не відмовляв у допомозі. Для мене Дмитро – справжній Герой. Спи спокійно, друже».

Дмитру Романовському – назавжди 39. Поховали захисника на Алеї Героїв міського кладовища.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині Захисника. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus