USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Назавжди 23: загиблому воїну з Волині Назарію Шуміку просять надати звання Героя України

2 Лютого 2024 07:13
Просять підписати петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних сил України Шуміку Назарію Григоровичу, 14.07.2000 р.н.

Відповідну петицію зареєстрував Вадим Савчук.

Житель села Нуйно був солдатом 1-ї обслуги міномета мінометного взводу 3-ї роти спеціального призначення (на бронетранспортерах) 2-го батальйону спеціального призначення 12 Бригади спеціального призначення «АЗОВ».

Військовий загинув 13 вересня 2023 року під час виконання бойових завдань із забезпечення відсічі збройної агресії російської федерації на території Серебрянського лісництва у районі населеного пункту Кремінна Луганської області.

Будучи двадцяти дворічним юнаком, Назар, мав неабияку мужність, щоб взяти до рук зброю і за власним бажанням, без жодного сумніву чи вагання стати на захист Батьківщини в цей складний час. Він був вірним присязі воїна до кінця і віддав за волю та незалежність України найдорожче – своє життя, яким так і не зміг сповна насолодитися.

Читати ще: Просять підтримати петицію про надання звання Героя України загиблому Захиснику з Волині Анатолію Бащуку

Потрапити на фронт в такому молодому віці без попередньої бойової підготовки було не так просто. Але Назар не здався й тут. Пройшов співбесіду в м. Києві, важкі вступні випробування і завдяки своїй наполегливості таки домігся свого: вступив до лав «Азову», підрозділу, в якому проходять службу найсміливіші та найвідданіші Батьківщині люди.

У 22 роки Назар вже був командиром відділення бригади спеціального призначення НГУ «Азов», був дуже вмотивованим, постійно вивчав військову справу і бажав найбільше одного – якнайшвидшої перемоги і звільнення українських земель від російських загарбників.

Побратими так говорять про Назара: «Якби ви знали, що це була за людина. Найсильніша, яку я знав. В усіх сенсах. Назар завжди писав – «тримаємося», якби важко не було».

Читати ще: Загиблому на війні волинянину Валентину Ковзоловичу просять надати звання Героя України

«Назар розумів, яка небезпека на нього чекає на фронті, що може не повернутися, але жоден страх не зупинив його. Він не народився воїном, він ним став. І тепер єдине, що ми можемо зробити в пам’ять про Назара, це зробити так, що його ім’я були вписано в історію незалежної України золотими літерами «Герой України».

Ми пишаємося нашим Героєм, його незламністю, сміливістю, вірою в свою країну і у свій народ! Вічна пам’ять та шана тобі, Назаре, і кожному, хто віддав своє життя мужньо і до кінця боронячи Україну!» – йдеться в петиції.

Підтримати петицію про надання йому почесного звання Героя України (посмертно) можна за покликанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus