USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Назавжди 22: ковельчани віддали останню шану Герою Марку Данилюку

3 Листопада 2023 14:49
2 листопада в Ковелі прощались із 22-річним юнаком Марком Данилюком. Росіяни забрали у нього можливість будувати своє завтра. Його біографія – це відрізок лише у два десятиліття. Можна тільки уявити, скільки у нього було мрій, скільки він ще міг зробити.

Хлопець закінчив ковельську школу №1, здобув спеціальність водія, автослюсаря у професійно-технічному училищі №7, працював експедитором в компанії «Юкон», повідомляють у Ковельській міській раді.

Торік у червні пішов до війська, а вже 16 жовтня 2023-го прийняв свій останній бій.

«Сьогодні тисячі таких хлопців і дівчат захищають нас з вами, захищають свою країну і, на жаль, гинуть у молодому віці. Для своїх батьків, братів і сестри він був надійною опорою. І коли уже пішов на фронт, щодня телефонував, але ніколи не згадував про небезпеку, яка йому загрожувала. Він не хотів, щоб хвилювались його найдорожчі люди. Він любив дарувати мамі квіти, а сьогодні ми принесли квіти Марку. Спасибі батькам за такого сина. Прийміть щирі співчуття», – сказав міський голова Ігор Чайка під час громадянської панахиди.
Очі хлопця на портреті випромінюють стільки світла і любові. Про його прекрасні людські риси говорили наставники Марка.
Ірина Гаврилюк, перша вчителька, пригадала, що у школі він був безмежно добрим, працьовитим, відповідальним, поступливим, щирим. Ці риси проніс через усе своє життя, але таке коротке, як спалах, яке віддав за нашу Україну.
«Його любили всі, шанували, прислухались. Він мав чуйну і співчутливу душу. Але це в минулому. Залишається лише пам’ять – світла і болісна про нашого полеглого Героя», – сказала вона.
Олексій Цимбал, майстер виробничого навчання Ковельського центру профтехосвіти, додав, що Марк був борцем за справедливість. Йому можна було довірити будь-яку справу, повчитись хорошого.
Поховали Марка Данилюка на Алеї Героїв міського кладовища.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus