USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Наймолодший учасник – одинадцятимісячне немовля: у Луцьку понад 700 людей взяли участь у патріотичному марафоні

Сьогодні 14:23
У Луцьку відбувся 7 Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Цьогоріч до патріотичної акції долучилась рекордна кількість учасників.

Зокрема, зареєструвалося понад 750 волинян різного віку. Наймолодшим спортсменом назвали одинадцятимісячне немовля, а найстаршою – 65-річну пані, інформують у Волинській ОВА.

Захід приурочений до Дня пам’яті захисників України, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Учасники марафону вшанували пам’ять загиблих загальнонаціональною хвилиною мовчання, склали спільну молитву та виконали Державний Гімн України.
Як зазначив священник Свято Троїцького-Собору Української Православної Церкви, живим – увага і піклування, а полеглим – молитва і пам'ять.

Потому поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».

Сам забіг розпочався о 9:50 год. Його маршрут пролягав через Театральний майдан проспектом Волі (від вул. Паркової до вул. Шопена) і назад до початкової точки. Загалом учасники подолали дистанцію у 2 кілометри.

Взявши участь у марафоні, волиняни вшанували пам’ять тих, хто загинув, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. А також подякували та підтримали близьких наших Героїв.
По завершенню забігу усіх учасників нагородили медалями та грамотами. Волиняни, які під час реєстрації детально розповіли про Героя, за якого вони бігли, отримали також тематичні футболки.

Слід зазначити, що на Волині патріотичний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» проводять вже вп'яте. Його організатори: Департамент культури, молоді та спорту Волинської ОДА спільно з Волинським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Volyn Sport та Луцька міська рада.

Нагадаємо, цьогоріч забіг відбувся одночасно у всіх областях країни – 31 серпня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus