USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Наїхала на куму, яка тепер нерухома: волинянка заперечувала п'яне водіння, щоб не сидіти 4 роки

Сьогодні 21:15
Судили волинянку, яка п’яною наїхала на свою куму. Тепер жінка відсидить чотири роки та заплатить понад 800 тисяч гривень компенсації.

Про це йдеться у вироку Шацького районного суду.

Інцидент стався 13 липня 2023 року в селі Машів у Ковельському районі. Анастасія М. керувала автомобілем Opel Kadett у нетверезому стані. Біля узбіччя жінка, здаючи назад, допустила наїзд на 28-річну пішохідку, яка була її кумою. Постраждала отримала тяжкі тілесні ушкодження, серед яких – політравма, множинні переломи кісток тазу, відкритий перелом лівого стегна, перелом лівої плечової кістки, переломи лівої ліктьової і променевої кістки, садна, забої, травматичний шок.

Обвинувачена свою вину визнала частково, заперечивши лише керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Вони з потерпілою дружили з дитинства, потім стали кумами.

Читати ще: Водій тролейбуса отримав інвалідність: справу про ДТП у Луцьку за участі підполковника СБУ намагалися закрити

Як пояснила, у день ДТП вона їхала автомобілем і побачила подругу, яка йшла узбіччям. Вона хотіла здати назад і поговорити з нею, але не впоралася з керуванням, внаслідок чого скоїла наїзд. Після цього дуже злякалася і втекла з місця події, а вже потім вже вживала спиртні напої, що були в авто. З моменту, коли наїхала на потерпілу, нічого не пам`ятала, бо була в шоковому стані.

Суд встановив, що така позиція є непослідовною. Під час огляду салону жодних пляшок від спиртних напоїв не виявили. Огляд приладом «Drager» у любомльській лікарні показав 2,6 проміле алкоголю в крові.

Потерпіла пояснила: того дня поверталася додому з магазину. Вона побачила автомобіль і по звуку зрозуміла, що він рухається назад. Коли звук став трохи сильнішим, розвернулася боком і в той момент стався наїзд.

Жінка намагалася самостійно вибратися з-під автомобіля, але днище було дуже гарячим, тому обпеклася. Автомобіль з`їхав із неї колесом по голові, але вона була при свідомості. Через дві хвилини на крики збіглися люди, її чоловік і брат, які викликали швидку.

Читати ще: «Під градусом» збив пенсіонерку і втік: як покарали винуватця ДТП у Луцьку

Після отриманих травм постраждала довго лікувалася, однак досі є нерухомою, не може самостійно себе обслуговувати. На цей час проходить реабілітацію. Обвинувачена відшкодувала їй 59 800 гривень моральної шкоди, однак цих коштів недостатньо. Проте на суворому покаранні для кривдниці не наполягала, а просила покарати відповідно до закону.

У підсумку Анастасію М. визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 КК України. Їй призначити чотири роки позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами на п’ять років. Крім цього, жінка заплатить потерпілій 832 тисячі гривень майнової та моральної шкоди, а також 15 тисяч, витрачених на правову допомогу.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Власюк Показати IP Сьогодні 22:27
От і вір кумам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus