USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Найдовшу у світі канапку з сиром брі з'їли французи у місті Мо

16 Жовтня 2023 00:24
Бутерброд завдовжки 100 метрів 28 сантиметрів із багета та сиру брі саме цього регіону – Сени і Марни – виклали на центральній площі Мо та швидко з’їли, щойно закінчивши усі необхідні для книги рекордів Гіннеса заміри.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Le Parisien.

«Це велике свято Брі де Мо, тому що наш сир заслуговує на це», – сказав Тьєррі Бішене, колишній президент тутешньої сироварні.

Місцеве братство брі переконане, що саме сир їхнього регіону є найкращим в світі. До Мо на спеціальний фестиваль цього сиру приїхало ще дев’ятнадцять подібних братств з усієї Франції. Ці організації сприяють збереженню та захисту традиційної гастрономічної спадщини.

Точні виміри гігантської канапки проводили судовий виконавець та геодезист. З’їли його звичайні родини, які прийшли на свято, за лічені хвилини. На приготування рекорду витратили 15 кругів двох сирів департаменту, що мають захищене походження (PDO) та 300 половинок багетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus