USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Найдорожча іграшка в історії: фігурку Боба Фетта із «Зоряних воєн» продали на аукціоні

20 Серпня 2024 23:24
Рідкісну фігурку героя «Зоряних воєн» було продано за колосальну суму в $1,3 млн.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Daily Star.

Пластикову фігурку персонажа-мисливця за головами Боба Фетта, що з'явився в кінофраншизі Джорджа Лукаса «Імперія завдає удару у відповідь», було вперше виготовлено 1979 року. Фігурка заввишки всього 9,5 см – лише одна зі 100, виготовлених як тест перед масовим виробництвом і продажем.

Випробування продукту проводили, щоб перевірити, чи працює механізм, що стріляє, у червоній пластиковій ракеті. Тест мав на увазі, що публіці продавали лише фігурки, що «не стріляли», оскільки були побоювання, що оригінальний дизайн може становити небезпеку для дітей.

Читати ще: Костюм принцеси Леї із «Зоряних воєн» продали на аукціоні за $175 000

Вважають, що донин збереглося лише 30 прототипів L-slot. Прототипи L-slot трапляються набагато частіше, ніж зразки J-slot. Ця фігурка – одна з трьох, відомих як поштові, і, як повідомляють, перебуває у кращому стані.
Раніше прототип Боба Фетта з L-slot було продано більш ніж за $536 000, що зробило цей прототип найдорожчим із колись проданих.
Представник аукціонного будинку Goldin Auctions, що базується в Нью-Джерсі, США, сказав: «Із приблизно 100 виготовлених екземплярів партія складалася з 70 фігурок з L-slot і 30 з J-slot. Фігурки піддавали найсуворішим випробуванням того часу – нагрівання, заморожування та інші руйнівні методи перевірки якості, при цьому більшість екземплярів, що збереглися, несли на собі шрами своїх битв.

Під час фази тестування конкурент Mattel опинився у скрутному становищі, коли одна з ракет, що запускаються з їхньої іграшки Battlestar Galactica, забрала життя маленької дитини, змусивши Kenner шукати обхідний шлях. Коли механізм L-slot виявився надто небезпечним, Kenner замовив J-slot, думаючи, що так складніше дати ракеті осічку».
Читати ще: Сценарій «Зоряних війн» продали на аукціоні за понад 10 тисяч фунтів стерлінгів

«Обхідний шлях виявився недостатнім, а вартість механізму в поєднанні із загрозою заподіяння шкоди дітям змусили Kenner відмовитися від усього проєкту, вирішивши приварити ракету до задньої частини фігурки Боба Фетта. Наскільки нам відомо, є лише три зразки ракети Mailer J-slot V2/2, причому цей зразок є зразком найвищої оцінки з трьох. Іграшка з оригінальними візитними картками співробітника Kenner, який зберігав її багато років, перш ніж вона потрапила до рук нашого відправника вантажу. Це перший випадок, коли цей Грааль було виставлений на аукціон, і це була унікальна нагода придбати його», – додав представник аукціонного дому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus