USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Найбільше з лютого: в Міненерго розповіли, скільки абонентів були без світла через збій у вівторок

31 Травня 2023 10:54
Через розсинхронізацію енергосистеми України в вівторок без світла залишились майже два мільйони споживачів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, передає ЕП.

Близько 13:00 30 травня через надзвичайну ситуацію в оператора системи передання електроенергії відбулася розсинхронізація енергосистеми.

«Загалом без світла одночасно залишилися майже два мільйони абонентів у 12 областях – Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Києві та на Київщині, а також у Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях», – зазначили в міністерстві.

У Міненерго додали, що це найбільша кількість одночасно знеструмлених споживачів, починаючи з лютого, коли вдалося додати генерації в систему та скасувати графіки відключень електроенергії.

Читати ще: Кабмін підвищив тариф на електроенергію для населення з 1 червня

Аби встановити причини масових відключень та не допустити їх повторення, міністр енергетики України Герман Галущенко доручив Державній інспекції енергетичного нагляду негайно створити комісію для оперативного вивчення цієї ситуації.

Про результати роботи комісії в Міненерго пообіцяли повідомити додатково.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus