USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

«Найбільш знакова для України»: Ірина Констанкевич про літню сесію ПАРЄ

25 Червня 2024 10:40
24 червня у Страсбурзі (Франція) стартувала літня сесія ПАРЄ. Народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич упродовж майже двох років є членкинею постійної української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи. Парламентарка зазначає, що під час червневого засідання очікують багато важливих рішень щодо України.

«Плани на червневу сесію: у вівторок обиратимуть Генерального секретаря Ради Європи на наступні пʼять років. Усі кандидати – наші хороші друзі з Естонії, Швейцарії та Бельгії. Також у вівторок заплановано виступ колеги Євгенії Кравчук щодо резолюції «Посилення молодіжної перспективи в роботі Парламентської Асамблеї».

У середу, як я це називаю, – справжній український день. Зустрічатимемо делегацію з нашого рідного Волинського національного університету імені Лесі Українки. Це надзвичайно знакова подія і у контексті розвитку регіональної освіти, і для міжнародної дипломатії. Дякую.

Читати ще: «Світ має чути Україну», – народна депутатка з Волині про міжнародну роботу

Окрім цього, заплановано три доповіді, присвячені Україні, зокрема про санкційну політику, про стирання культурної ідентичності України як елемент геноциду українців і ще одна доповідь, яка стосується війни у економічно-правовому вимірі. Заплановано і виступ Президента Володимира Зеленського. Також будуть заходи культурно-просвітницького спрямування. Один присвячений українським дітям, депортованим на територію Росії, другий – журналістам і свободі журналістів, зокрема тих, які ув'язнені на території Росії. А також виставка обпалених війною артефактів з Харкова і Києва», – зазначила вона.
Читати ще: «Пограбування українських музеїв – це найбільша крадіжка предметів миистецтва з часів Другої світової війни», – народна депутатка Ірина Констанкевич

Ірина Констанкевич пише, що червневу сесію вважає однією з найважливіших і через резолюції, що стосуються українських дітей та репарацій, і через багато сайд-івентів, приурочених Україні.

«Це наше національне виживання і право на справедливість після перемоги. Можливість репарацій, реституції та субституції культурних цінностей. Список наших цінностей, які викрали рашисти, налічує вже мільйони експонатів… обов’язково повернемо. І всіх громадян України, і всі артефакти», – написала парламентарка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus