USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Найбільш проблемну ділянку тепломережі в Луцьку замінюють. Коли завершать роботи

Сьогодні 15:36
Теплові мережі Луцька вже давно потребують заміни. Два тижні тому розпочали капітальний ремонт трубопроводів на проспекті Перемоги. Ця теплова мережа експлуатується з 1977 року і за останні чотири роки під час опалювальних періодів тут зафіксували понад 15 проривів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми знаємо, що наступний опалювальний сезон, на жаль, буде дуже складним. Тому всі проблеми, які можуть у процесі проходження цього сезону з’явитися, ми повинні усунути вже сьогодні. Зараз ми перебуваємо на проспекті Перемоги, на території п’ятої школи. На цій ділянці і на ділянці до зупинки громадського транспорту за останні два роки було, напевно, близько 15 витоків. Ця мережа дуже зношена. Тому було прийнято рішення замінити її, капітально відремонтувати», – прокоментував Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Загальна протяжність теплових мереж ДКП «Луцьктепло» – 130,9 кілометра, з яких уже замінені на попередньоізольовані труби 18,4 кілометра (14%). Протяжність відремонтованих трубопроводів на проспекті Перемоги становитиме близько 1600 метрів.

Читати ще: Ремонтувати прибудинкові території у Луцьку будуть, але обмеженим коштом

«Це територія школи, тому ми розпочали роботи якнайшвидше. Тут буде відновлено належний благоустрій. Підрядна компанія приведе все до ладу. Роботи триватимуть три місяці. Кошти – інвестиційної програми підприємства. Вартість проєкту – близько 23 мільйонів гривень. Чимало робіт уже зроблено. Демонтовано всю стару тепломережу. Зараз влаштовуються лотки, в які будуть покладені змонтовані попередньоізольовані труби», – зазначив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.
Будівельно-монтажні роботи з реконструкції теплової мережі виконує підрядна організація – ТзОВ «Вельт Капітал», яка відновить благоустрій після завершення капремонту.

Термін експлуатації попередньоізольованих трубопроводів – до 30 років.

«Загалом ми будемо робити вісім кілометрів мереж. Частина мереж нам надається завдяки агентству USAID, за що ми йому дуже вдячні. З нашої сторони будуть фінансуватися лише роботи, тобто труби, мережі нам надають безкоштовно. Будемо також вкладати мережі між проспектом Волі та вулицею Глушець. Там є частина досить зношеної мережі. Окремі ділянки робимо на прибудинкових територіях», – додав мер Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus