USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Навіки 46-річний. Ковельчани віддали останню шану Герою Сергію Кашубі

11 Травня 2023 17:47
Сьогодні Ковель знову у скорботі. Ще один Герой повернувся додому, в рідне місто на щиті. Сергієві Кашубі назавжди 46. Він поклав життя, аби окупанти не ступили на нашу благословенну землю.

«Якщо не я, тоді хто?» – сказав він рідним і вже на другий день війни був у територіальній обороні, пишуть на сайті Ковельської міської ради.

Останнім часом, як і прагнув, воював на сході. Вважав, що там його досвід буде найціннішим. Був солдатом, снайпером ІІ категорії відділення снайперів роти вогневої підтримки військової частини A7063.
А до 24 лютого складав плани на мирне життя…

Сергій навчався у школі №1 Ковеля. Згодом закінчив промислово-економічний коледж, де здобув фах техніка-механіка, потому – Луцький національний технічний університет.
Працював майстром з промисловості в Ковельському управлінні «Волиньгазу», головним енергетиком в Управлінні осушувальних систем, згодом – головним інженером Люблинецького силікатного заводу.
Пройшов шлях управлінця, адже мав до цього хист, вмів ухвалювати швидкі й правильні рішення. Дуже любив своє місто, свою Волинь, Україну.
Він встиг збудувати дім, але не встиг пожити у ньому з дружиною, донькою, зятем, сином і внуком.
«У Сергія – хороша сім’я, багато друзів. Адже він був легким у спілкуванні, товариським, завжди прагнув допомогти ближньому. Багато чого міг зробити своїми вмілими руками, а навколо таких людей завжди гуртуються інші. Сумує сьогодні вся наша громада. Тепер він став нашим Героєм. Щирі співчуття рідним», – сказав міський голова Ігор Чайка.
За словами директорки ліцею №1 Оксани Мельник, учителі, які навчали Сергія, запам’ятали його вихованим, інтелігентним, чуйним. Він був людиною, яка мала добре серце, золоті руки і гострий розум.
Михайло Ткачук, побратим Героя, теж пригадує лише найкраще про нашого земляка, який умів підтримати, порадити, на виконання кожного завдання він завжди йшов з усмішкою, яка так там багато вартувала.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Вічна шана і пам’ять Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus