USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65

Навіки 21-річний: у Рожищі попрощалися з Героєм Дмитром Прощеруком

13 Червня 2024 22:38
13 червня Рожищенська громада провела в останню дорогу солдата військової частини 1141 Національної гвардії України Дмитра Руслановича Прощерука.

Про це повідомили в Рожищенській міській раді.

Живим коридором зустрічали Героя у ближніх селах та біля рідної домівки. Сумною виявилася остання зустріч загиблого у батьківській оселі – плач, туга, ридання. Війна забрала життя молодого патріота, якому б жити, кохати, бути опорою батькам, досягати і мріяти.

Кажуть, священний обов'язок сина – захистити матір, воїна – захистити матір-Україну. Дмитро Прощерук гідно виконав цей обов'язок. У 21-річному віці він ухвалив справді чоловіче рішення і добровільно став на захист рідної землі.
Молодий та відважний, він разом з побратимами протистояв ворогу на Запорізькому напрямку. Боровся і вірив, що Україна буде вільною та незалежною. І віддав у цій запеклій боротьбі найдорожче – молоде життя.

Дмитро Прощерук став Героєм на землі та янголом на небі.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відслужили громадську панахиду.
Попрощатися з мужнім воїном та щирим патріотом своєї держави прийшли рідні, друзі, побратими, представники влади, однокласники і просто небайдужі рожищани. Дмитро Прощерук – один з наймолодших загиблих захисників України у громаді. Тому й біль від втрати вдвічі сильніший, бо втрачаємо цвіт нашої нації.
Батьки втратили сина, кохана – рідну серцю людину, друзі – вірного товариша. Війна осиротила ще одну родину. І втрата ця повсякчас ятритиме болючими спогадами, які не зітре зі свідомості навіть час.
Велелюдною процесією траурна хода вирушила до храму Архістратига Михаїла, де відбулося відспівування Героя.
Поховали Дмитра Прощерука з усіма військовими почестями на Алеї Слави місцевого кладовища.
Пролунали останні постріли на честь, шану і незабутню пам’ять про славного воїна. За народною традицією, розділили весільний хліб, щедро омитий сльозами, як останній дарунок від загиблого Героя.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині Захисника. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus