USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Навіки 21-річний: на Волині провели в останню путь Героя Дениса Задерея

16 Червня 2023 07:43
У селі Прип’ять Шацької громади попрощалися з загиблим воїном – лейтенантом Денисом Задереєм.

Про це повідомили в Шацькій селищній раді.

З 7 червня 2023 року воїн вважався зниклим безвісти. На жаль, підтвердилося найстрашніше – 21-річний військовослужбовець загинув, прийнявши останній бій на Донеччині.

Герой виховувався в прийомній сім'ї. Він з дитинства мріяв стати військовослужбовцем. Після навчання у Прип’ятській школі здобував освіту в Одеському військово-морському ліцеї, згодом – в Одеській військовій академії (спеціалізація «Морська піхота»).
У 17-річному віці підписав контракт на військову службу. Був командиром взводу, потім – десантно-штурмової роти. Разом з побратимами проходив навчання в Республіці Польща, де вдосконалював практичні навички та вміння для захисту своєї держави.
З початку повномасштабного вторгнення неодноразово ніс службу в найгарячіших точках фронту. Незважаючи на важку травму ноги й тривале лікування, Денис Задерей завжди був зі своїми хлопцями, там, де він був найбільше потрібним, де вирішувалася доля його країни.

У Дениса залишилися сім’я і кохана дівчина, якій він хотів освідчитися, але не встиг…
14 червня мешканці Шацької громади на колінах зустріли свого Героя, встеливши квітами його останню дорогу додому. Цього ж дня рідні, друзі, знайомі, побратими попрощалися з захисником.
У Свято-Дмитрівському храмі села Прип’ять з участю духовенства Шацького благочиння відбувся чин відспівування. Поховали Дениса Задерея з військовими почестями на кладовищі села Прип'ять.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна і світла пам’ять Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus